Kul olduğumuzu unutmak, kendimizi kendimize malik zannetmek

HAYATA BAKIŞ HATALARIMIZ

1 -  “Kul olduğumuzu unutmak, kendimizi kendimize malik zannetmek”; Bundan dolayı, dilediğimiz gibi yaşayabileceğimizi zannediyoruz. Allah’ı memnun etmek için yaşamıyoruz. Allah’a kulluk yerine nefse, şeytana ve çevreye kulluk yapıyoruz.

ALLAH U TEÂLÂ’NIN BİZDEN BEKLEDİKLERİ VE YARATILIŞ GAYELERİMİZ

ALLAH U TEÂLÂ’NIN BİZDEN BEKLEDİKLERİ VE YARATILIŞ GAYELERİMİZ

Vema halaktül cinne vel inse illa liya’budun.
“Ben insanları ve cinleri ancak ve ancak Bana ibadet/kulluk yapsınlar diye yarattım” 
Zâriyât: 56
Allah u Teâlâ, bizleri bu dünyaya istediğimiz gibi yaşayalım diye göndermemiştir. Bir gaye için göndermiştir. Bunun için insan; niçin yaratıldığını öğrenmeli ve asıl hayat olan ahiret hayatına böylece hazırlanmalıdır.
Allah u Teâlâ bizlere sayısız nimetler vermiştir ve vermiş olduğu bu sayısız nimetler karşılığında bizlerden 3 şey beklemektedir; 1-Zikir, 2- Fikir, 3- Şükür. Her işin başında besmele çekmek ve bu nimetleri bize verenin Allah olduğunu ilan ederek ve yardım/izin isteyerek başlamak zikirdir. Bu nimetlerin kimden ve ne için geldiğini, nasıl kullanılması gerektiğini düşünmek  fikirdir. Sonunda ise bizlere hak etmediğimiz halde lütfüyle nimetler gönderen Rabbimize teşekkür etmemiz de şükürdür.
İnsan ilk önce, niçin yaratıldığını çok iyi bilmeli ve öğrenmelidir. Yaratılış ve dünyaya gönderiliş gayesini bilmeyen bir kişi ömrünü boşa geçirir. “Ahirette faydasını görmeyeceğin işlere dünyada ehemmiyet/kıymet verme.”