Dua tekbir ve tesbih anlamı ve faziletleri

TEKBİR VE TESBİH
Allah u Ekber (Tekbir)’in meali; Ey bu kainatı yaratan Rabbin; Senin her şeyden yüce ve büyük olduğunu ve Senin gücünün yetmeyeceği hiçbir şeyin olmadığını ilan ediyorum.
Subhanallah’ın (tesbih) meali; Allah’ım Senin tüm noksan sıfatlardan uzak olduğunu, Sen de hiçbir eksikliğin olmadığını, bütün kemal sıfatların Sen de olduğunu ilan ediyorum. Yarattığın şeylerde de hiçbir noksanlık ve eksiklik olmadığını ilan ve ikrar ediyorum.
Bir mümin günlük hayatında tekbir getirmeli ve tesbih çekmelidir. Çünkü Allah u Teala; “Rabbinin büyüklüğünü an ve O’nu tesbih et” buyurmaktadır.

Sekine Duası Video , Meal ve Okunuşu

Kalbi ve akli olarak hazırlık yaparak okursak daha bereketli olacaktır. Dertleriniz , sıkıntıların , problemleriniz için sekine duasına niyet ederek okuyalım. 

1- Niyet [ne için ve ne maksatla okunduğuna niyet etmek]

2- İstiğfar [7 defa]

3- Salavat-ı Şerife [ 7 defa]

4- Allah-u Ekber [10 defa]

5- Altı Esma her ayetle beraber okunacak.[19 defa]


yani besmele çekilir sonra [FERDÜN, HAYYUN, KAYYUMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN.]denir ve 1. ayet okunur bu sırayla 19 defa tekrarlanır.sonra tekrar besmele ,6 esma ve 2. ayet okunur.19 ayet bitene değin aynı şekilde okunur.

6 esma: FERDÜN, HAYYUN, KAYYUMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN."

1.Ayet: Seyec ‘alullahu ba’de ‘usru-y yusra”

2.Ayet:Anetil vucuhü lil hayyil kayyum

3.Ayet:Ve innallahe biküm lera ufün rahimu

4.Ayet:İnnallahe kane tevvaben rahime

Zikir ( Allah’ı anmak ve hatırlamak ) çekmenin faydaları

ZİKİR 
        Bu gün toplumumuzun temel problemi bilmek değil bildiğinin gereğini yerine getirememektir. Özellikle hitap ettiğimiz kesimler dine karşı tavırlı insanlar değiller. Ancak kalp ile akıl arasındaki bağlantı kopukluğu sebebi ile bildiklerinin gereklerini yapma hususunda nefislerini aşamamaktadırlar. Bunun için ilk önce kalp temizlenmeli ve kalbin iradesi güçlendirilmelidir. Bu da ancak zikirle olabilir.
              Diğer bir hedefimiz de Allah’ın sevgisini kazanmaktır. Bu da ancak Allah’ın hatırlanması ile mümkündür. Bunun için kişilerin ilk önce zikre alıştırılması gerekmektedir. Kalbi ve dili zikre alışan bir insan diğer ibadet ve emirleri yapmada çok fazla zorluk yaşamaz. Çünkü zikir kalbi temizlediği gibi nefsin ve şeytanın desiselerine karşı kalbi korur.

Zikir (Allah’ı anmak ve hatırlamak) çekmenin faydaları;