Zikir ( Allah’ı anmak ve hatırlamak ) çekmenin faydaları

ZİKİR 
        Bu gün toplumumuzun temel problemi bilmek değil bildiğinin gereğini yerine getirememektir. Özellikle hitap ettiğimiz kesimler dine karşı tavırlı insanlar değiller. Ancak kalp ile akıl arasındaki bağlantı kopukluğu sebebi ile bildiklerinin gereklerini yapma hususunda nefislerini aşamamaktadırlar. Bunun için ilk önce kalp temizlenmeli ve kalbin iradesi güçlendirilmelidir. Bu da ancak zikirle olabilir.
              Diğer bir hedefimiz de Allah’ın sevgisini kazanmaktır. Bu da ancak Allah’ın hatırlanması ile mümkündür. Bunun için kişilerin ilk önce zikre alıştırılması gerekmektedir. Kalbi ve dili zikre alışan bir insan diğer ibadet ve emirleri yapmada çok fazla zorluk yaşamaz. Çünkü zikir kalbi temizlediği gibi nefsin ve şeytanın desiselerine karşı kalbi korur.

Zikir (Allah’ı anmak ve hatırlamak) çekmenin faydaları;


1.       Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmaktadır: "Kalpler ancak Allah’ı zikretmekle mutmain olur." (Ra’d; 28)
2.       Zikir şeytanı kovar.
3.       Allah-u Zülcelal, zikreden kulundan razı olur.
4.       Zikir kalbe huzur, sürur ve genişlik verir.
5.       Zikir kalpten gam, kaygı ve kederleri giderir.
6.       Kalbi ve yüzü nurlandırır.
7.       Kalbi ve bedeni kuvvetlendirir. Rızkı ziyadeleştirir.
8.       Zikir sahibine muhabbet, halavet, güzellik ve parlaklık verir.
9.       Zakire Allah-u Tealâ sevgisini ihsan eder.
10.    Zikir, murakabeyi, tefekkürü, düşünmeyi getirir tâ ki ihsan kapısından içeri sokar. İhsan ise en yüksek makamdır.
11.   Zikrullah sebebiyle kalbinde büyük bir marifet-i ilâhiye kapısı açılır. Ve zikrini artırdıkça marifetullah da o nisbette artar.
12.   Zikir, zakirin kalbinde Allah-u Zülcelal'in heybet, azâmet, celal ve tazimini artırır.
13.   Zikir Allah'a tevbeyi ortaya çıkartır. Bu ise Allah u Teala’ya dönüştür. Kalbe tesir eder, sığınağı, ilticagahı ve kalbin kıblesi olur.
14.   Zikrullah kalbe cila verir, paslarını giderir. Kalbin pası gaflet ve hevasına uymaktır. Cilâsıda tevbe, istiğfar ve zikrullahtır.
15.   Zikrullah hata ve günahları siler. Çünkü ayet-i kerimede: "Şüphesiz ki güzel ameller kötülükleri giderir." (Hud;; 114) buyrulmuştur.
16.   Zikir, kulu ilahî azaptan kurtaracak yegâne bir ibadettir.
17.   Zikir dilin, gıybet,  yalan, fuhuş ve faydasız sözlerden korunmasına sebep olur.
18.   Zikir meclisleri meleklerin de bulunduğu meclislerdir. Gaflet içinde boş ve faydasız sözlere sahne olan meclisler ise şeytanların meclisleridir.
19.   Zakirler kıyamet gününde hasret ve nedametten emin olurlar.
20.   Zâkir, zikrederken (bilhassa tenhada) ağlasa kıyamet gününde arşın gölgesinde olur.
21.   Zikirle meşgul olana istemeden, isteyenlere verilenden daha âlası ve efdali verilir.
22.   Zikir, ibadetlerin en kolayı ve efdalidir.
23.   Cennetin ağaçları, yapılan zikir ve tesbihlerle vücuda gelir.
24.   Zikrullah Velâyet alâmetidir. Her kime ki zikrullah kapısı açılır, hiç şüphe yoktur ki; ona Allah-u Teâlâ’nın huzuruna dahil olunacak bütün kapılar açılır. Öyleyse sen de temizlen de Rabb'inin huzuruna gir. Her istediğini orada bulursun. Rabb'ini bulan her şeyi bulur, Rabbini unutan her şeyden mahrum kalır.
25.   Allah-u Zülcelal'in müttaki kullarından en çok ikrama layık olanlar, dilleri Allah-u Zülcelal'in zikri ile meşgul olanlardır.
26.   Beşeriyetin gereği kalplerde kasvet, zulmet ve merhametsizlik gibi hastalıklar olur. Bu hastalıkların tedavisi ise ancak Zikrullah ile mümkündür.
27.   Zikrullahta kalplere şifa vardır. Kalbin yegane ilacıdır. Gaflet ise kalbin hastalığıdır. Hasta kalplerin devası ve şifası zikrullahtır. Çünkü kalp, nur mahallidir; daima nur ister.
28.   Muhakkak Allah-u Zülcelal kendini zikreden kulunu sevinç ve surura kavuşturmuş olduğu halde cennetine koyar.
29.   Zikrullah, muhakkak kul ile cehennem arasında bir settir. Kul yapmış olduğu bazı kusurlardan dolayı cehennem yoluna konulsa bile, yapmış olduğu zikirler, hemen o yolları kapatır ve o zâkir kulun cehenneme girmesine mani olurlar.
30.   "Evliyalarım, ehibbalarım (sevgililerim), dostlarım benim zikrimle nimetlenirler. Yâni benim, zikrimden manevi gıdalarını alırlar ve benimle ünsiyet ederler. Çünkü ben, sizler için, dünya ve ahirette en güzel mürebbiniz, mâbudunuz ve maksudunuzum." buyurmuştur.

Zikirle alakalı yardımcı olacak diğer yazılarımız .

1- Nasıl dua etmeleyim diyorsanız Örnek Bir Dua




Gibi diğer konularımızdan faydalanabilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder