Allah'u Tealanın verdiği Nimetler

ALLAH U TEALANIN VERDİĞİ NİMETLER

İnsan daima Allah u Teala’nın kendisine verdiği nimetleri hatırlamalı ki; O’na gereği gibi şükretsin, O’nu gereği gibi sevsin ve O’na gereği gibi kulluk etsin. 
Allah u Teala bizlere önemsiz ve faydasız hiçbir nimet vermemiştir. 
Her nimet biz farkında olmasak ta bizim için faydalıdır. 


Bizlere verdiği en önemli nimetler şunlardır;  
1)     Bizi insan olarak yaratmıştır. İsteseydi bizi hiçlikte bırakırdı.
2)    Düşünme ve anlama kabiliyeti vermiştir. İsteseydi hayvan olarak ta yaratırdı.
3)    Kendini ifade edebilme kabiliyeti vermişti. İhtiyacının farkında olup ihtiyacını ifade edemez durumda da yaratabilirdi.

Kıyamet Suresi meali Abdulbasit Abdussamed video okuyuşu

Kıyamet Suresi meali Abdulbasit Abdussamed video okuyuşu

Mekke’de inmiş olup 40 âyettir. Bu sûre adını, ilk âyetinde adı geçip bütün sûrenin konusunu teşkil eden kıyamet kavramından almıştır. Aklî, hissî ve psikolojik yollarla kıyamet gerçeği ispatlanır ve buna inanmayanların sorumlulukları vurgulanır.

Bismillâhirrahmânirrahîm.

1 – Hayır, gerçek öyle değil! Kıyamet günü hakkı için,

1993 Ayasofya Son Kadir Gecesi Namazı Canlı şahit

Hazin Ayasofya Cami Son KADİR GECESİ namazı
        1994 Ayasofya ibadete kapatılmadan önce kadir gecesi idrak edilmişti. 1993 yılında onbinler ayasofya camiinde buluşmuştu.. Tarih'ten gelen bir resim var hemen altta... Rabbim tekrar bizlere orada namaz kılmayı nasip etsin..

        1933 yılında Türkiye'de görev yapan ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Charles Sherrill, müzeye çevrilmeden önce Ayasofya'da ihya edilen son kadir gecesine dair düşücelerini yazmıştı.

         Derin Tarih dergisinde yer alan habere göre büyükelçi Ayasofya’daki kadir gecesinde aldığı manevi hazzı günlüğüne şöyle yazmıştı:

Salat-ı tefriciye Duası ve faziletleri okunuşu

SALATEN TEFRİCİYE

Efendimiz sav’e yapılan en büyük salavat duasıdır.

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

salat-ı tefriciye

24 saat Medine canli yayin

Kunut Duaları - Allâhümme iyyâke na’büdü Okunuşu video meal ve tefsiri

      
      Okunuşu: Allâhümme iyyâke nabüdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nesa ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.


Allah’ım! Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Senin için kılarız, ancak Sana secde ederiz. Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız. Şüphesiz Senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.

Kunut Duaları - Allâhümme innâ nesteînüke Okunuşu video meal Ve tefsiri

Okunuşu : Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik. Ve nüminü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Allah’ım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, Sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek Seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimeti inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve Sana karşı geleni bırakırız.

Ayetel kürsi'nin Faziletleri


·               Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Her kim, her farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi’yi okursa, Cennete girmekten onu ancak ölüm men eder. Her kim onu yatacağı zaman okursa, Allah u Teâlâ ona kendi evi, komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir.” (Beyhâki)
·         Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Bakara Suresinde bir Ayet vardır ki Kur’ân Ayetlerinin Efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde okunursa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kürsi’dir.” (Beyhâki)

Ayetel kursi dinle ayetel kürsi anlamı ve tefsiri ve meali

     Bakara süresi 255; Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O, Hayy’dır. (hayatı ezeli ve ebedi olan, canlı olandır). Kayyum’dur. (bütün mevcudat kendisiyle kaim olandır.) O’nu ne bir uyuklama, ne de bir uyku tutar. Göklerde ne var, yerde ne varsa O’nundur. İzni olmadan O’nun huzurunda şu şefaat edecek olan kimdir?  Onların önlerindekini ve arkalarındakini (geçmiş ve geleceklerini) bilir. Halbuki onlar ise O’nun ilminden, dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Kürsi’si (Allah’ın ilmi, mülkü veya kudreti), gökleri ve yeri kaplamıştır; her ikisinin muhafazası O’na ağır gelmez. Ve O, Aliyy (pek yüce olan)’dır, Azim (pek büyük olan)’dır.

Kabe İmamı Meryem suresi Okuyuşu Meali ve Meryem Suresinin Fazileti

Meryem suresi meal Kabe imamı okunuşu ve Meryem suresi Fazilati
98 âyet olup Mekke’de inmiştir. Hz. Meryem’in bakire olarak Hz. Îsa’yı dünyaya getirmesini tafsilatlı olarak anlatan kıssa ile başlar. Kehf suresindeki bazı peygamber kıssalarının peşinden Zekeriyya, Yahya, İsa, İbrâhim, Mûsâ, İsmâil, İdris (aleyhimu’s-selam)’dan bahseder. Sonra nebîlerin yolundan sapanlara dikkat çeker. Şirkin bir çok nev’ini çürütür.
Meryem sûresi, Hz. Îsa’nın adı etrafında türeyen çeşitli batıl inançları reddeder. Bu sûre Hz. Îsa hakkında gerçek inancı açıkça bildirmekte olup Habeşistan’a hicret eden müminler bunu orada okumaktan çekinmemişlerdir. Okumaları Necaşî ve yakınları üzerinde olumlu bir tesir uyandırmıştır. Hz. İbrâhim’den bahsedilmesi muhacirler için büyük bir teselli vesîlesidir. Zira o da hicret etmiş ve sonunda iyi bir akıbete kavuşmuştur. Son bölümünde müşriklerin aleyhteki çabalarına rağmen müminlerin felaha ereceği müjdelenmektedir.