Amenerrasulü Suresi Arapça Meali ve Amenerasulü Tefsiri

AMENERRESULÜ
   
Amene'rrasülü bimâ ünzile ileyhi min Rabbihi velmüminun. Küllün amene billahi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulihi la nüferriqu beyne ehadin min rusülih ve qalû semi'na ve eta'na ğufraneke Rabbena ve ileykel masir. La yükellifüllahü nefsen illa vüs'a ha leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena la tuahızna innesiyna ev ahda'na. Rabbena vela tahmil aleyn'a isran kema hameltehü alellezine min kablina. Rabbena ve la tuhammilna ma la da katelena bih. Va'fü anna vağfirlena verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kafirin.


MEALİ

Dua Ashab-ı Bedir Duası Ashab-ı Bedir İsimleri

ASHAB-I BEDİR DUASI

   Ey âlemlerin Rabbi Allahım! Sana sonsuz hamd ü sena, Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahü aleyhi vesellem)’e ve âl ü ashabına nihayetsiz salât ve selam ediyor, başta makam-ı ferdiyetin sahibi Ferd-i Ferîd Efendimiz olmak üzere Bedir gazvesine katılan, katılıp ilklerden olma mazhariyetiyle serfiraz bulunan ashabının mübarek isimlerini zikrederek huzurunda Sana yalvarıyorum: 
Evvela Efendimiz ve Efendiler Efendisi, Allah Rasûlü, insanlık ufkunun biricik muhaciri Hazreti Muhammed el-Muhacirî (sallallahu aleyhi ve sellem) 
sonra
Seyyidina Ebû Bekr es-Sıddîk el-Muhacirî (radiyallahü anh),
Seyyidina Ömer ibnü’l-Hattâb el-Muhacirî (radiyallahü anh),
Seyyidina Osman ibn Affân el- Muhacirî (radiyallahü anh),
Seyyidina Alî ibn Ebî Talib el-Muhacirî (radiyallahü anh), 

Muavvizeteyn Nas süresi Anlamı Meali ve Tefsiri Felak Suresi Dinle

NAS SURESİ (Medine)
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
1-De ki: “Nas’ın (İnsanların) Rabbine sığınırım!”
2-İnsanların Meliki’ne (mutlak sahibi ve sultanına)!
3-İnsanların İlahına!
4-“O çok sinsi vesvese verenin şerrinden!”
5-“O ki, insanların sinelerinde vesvese verir!”
6-“Gerek cinlerden, gerekse insanlarda!”

Muavvizeteyn Felak süresi Anlamı Meali ve Tefsiri Felak Suresi Dinle

FELAK SÜRESİ (Medine)

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
1-De ki” Felak’ın (sabahın) Rabbine sığınırım!”
2-Yarattığı şeylerin şerrinden!
3-Ve karanlığı bastığı zaman, gecenin şerrinden
4-Ve düğümlere üfleyenlerin (büyücülerin) şerrinden
5-“Ve hased ettiğinde, hased edenin şerrinden!”  

Regaib Kandili Ayet ve Hadisler Regaib Kandili Nasıl Değerlendirilmelidir.

Regaib Kandili Nedir.? Kandil akşamı nasıl değerlendirilmelidir. Regaib Kandili 2014 1 Mayıs Perşembe gecesi Recep ayının ile kandilidir.
Zaman ve mekânlar bütün kıymet ve kudsiyetini, hakikatte Allah'ın dilemesinden alırlar. Bu İlâhî dileme ise varlıklar için binbir maslahat ve hikmetler içerir. Ayrıca o zaman dilimlerinde gerçekleşen mühim olaylar ve o mekânları dolduran kıymettar mekînler de, içinde bulundukları zaman ve mekâna değer kazandırmışlardır. İslâm'da mübarek zaman dilimlerinin kudsiyeti de meşiet-i İlâhî'den geldiği için, Müslümanlara sonsuz feyz ü bereketin nüzulü için birer vesile olmaktadırlar. Mübarek ay, gün ve geceler, İslâm'ın şeairindendir; hususi kıymetleri ve kerametleri vardır. Kâinat, semavat, feza-yı âlem ve bütün varlıklar1 bu kutlu zaman dilimlerine hürmet etmektedir.2 Âyet veya hadîslerin, kutsallığını tespit ettiği ve Mü'minlerin de yüzyıllardan beridir kutladığı bu mübarek ay, gün ve geceler, senenin içine dağılmış vaziyette bulunmaktadır. Sevgili Peygamberimiz (sas)'in hicretini esas alan ay takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan ayları öncelikli olan kutsal aylardır. İslâm toplumunda bu aylara Şühûr-u Selâse (Üç Aylar) denilmiştir. Eşhürü'l-Hurum (Haram Aylar) ise Muharrem (ki senenin ilk ayıdır), Zilkade, Zilhicce ve Recep aylarıdır. Mübarek günlere gelince: Hicrî Yılbaşı, Aşûre Günü, Arafe Günü, Ramazan ve Kurban Bayramları, Cuma Günleridir. Bu yazıda kutlu zaman dilimleri içinden yalnızca kandil geceleri üzerinde durulacaktır.