Sabır nedir. Sabırla alakalı bilinmesi gerekenler

SABIR

Sabır; İnsanın başına gelecek/gelen musibetlere isyan etmemesi, ibadetlerini ve vazifelerini yerine getirmek için irade göstermesi, başına gelebilecek imtihanlara karşı hazırlanmasıdır.
SABIRLA ALAKALI BİLİNMESİ GEREKENLER
1.      Madem ki bu dünyaya imtihan için gönderildik. Sahip olduğumuz her şeyle imtihan olacağımızı bilmeliyiz. Bütün bu imtihanlara karşı ancak sabır kuvveti ile karşılık verir, başarabiliriz. "Sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmekle elbette deneriz. Sabredenleri müjdele!("Bakara sûresi155) “En sevdiğiniz şeylerden imtihan olmadıkça kamil imana varamazsınız” “Sizden öncekilerin başına gelenler başınıza gelmeden mi cennete gireceğinizi zannediyorsunuz.”
2.      İnsan ilk önce başına gelebilecekleri önceden düşünmeli ve tedbir almalı. Çünkü bizden ilk beklenen tedbir almaktır. “her şeyin en kötüsüne hazır olanlar başarılı olurlar”. Öyleyse insan hazırlanmalıdır. Mutlu olmayı ve sıkıntısız bir hayat geçirmeyi burada beklemelidir. Buraya çalışmaya geldiğini, rahatlığı ahirette yaşayacağını unutmamalıdır.

Ramazan Oruçu ve Faziletleri nelerdir.?

Ramazan Oruçu ve Faziletleri nelerdir.?
Resulullah efendimizin sav rüyası;
“Rüyamda acayip şeyler gördüm. Ümmetimden birini azap melekleri yakalamıştı. Aldığı abdestler gelip, onu içindeki zor durumdan kurtardı. Birini gördüm, kabri onu sıkıyordu. Kıldığı namazlar gelip, onu kabir azabından kurtardı. Birine şeytanlar musallat olmuştu. Ettiği zikirler gelip, şeytandan onu kurtardı. Birinin de susuzluktan dili çıkmıştı. Tuttuğu Ramazan orucu gelip, susuzluğunu giderdi.  Birini zulmet sarmıştı. Yaptığı hac gelip karanlıktan çıkardı. Birine ölüm meleği gelmişti. Ana babasına yaptığı iyilikler gelip, ölümüne engel oldu, geciktirdi. Birini Müslümanlarla konuşturmuyorlardı. Sıla-i rahim gelip, ona şefaat etti, onlarla konuştu. Peygamberinin yanına gitmek isteyen birine engel oluyorlardı. Aldığı gusül, onu alıp yanıma getirdi. Ateşten korunmak isteyen birisine, sadakası gelip ateşe perde oldu. Birini zebaniler alıp Cehenneme götürürken, yaptığı emr-i maruf ve nehy-i münker gelip kurtardı. Biri Cehennem ateşine atılmıştı. Allah korkusu ile döktüğü gözyaşları gelip oradan kurtardı.

Birine amel defteri solundan verilirken, Allah korkusu gelip, defterini sağa aldı. Sevapları hafif gelen birine, kendinden önce ölen çocukları gelip, sevabını ağırlaştırdı. Cehennemin kenarında, korkudan titreyen birine, Allah u teâlâya olan hüsnü zannı gelince, titremesi durdu. Sırattan zorla geçen biri, Cennete geldi. Fakat kapılar kapalıydı. Kelime-i şehadeti gelip, onu Cennete koydu.” [Taberani, Hakîm-i Tirmizi]
İftar vermek çok sevaptır. Yolda giderken bir oruçluya bir hurma veya bir zeytin verilse de iftar verme sevabına kavuşulur. Peygamber efendimiz sav; “Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir” buyurunca, Ashab-ı kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylediler. Onlara cevaben “Bir hurmayla iftar verene de, yalnız suyla oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevab verilir” buyurdu. (Beyheki)
Yine bir hadis-i şerifte, “Ramazanda bir misafire oruç açtırana Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır”
“ Ramazan ayında bir oruçluyu su ile iftar ettiren, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur” buyurunca da, Ashab-ı kiram, “Su az ve kıymetli iken mi?” diye sual etti. Onlara cevaben (İsterse nehir kenarında versin, aynıdır) buyurdu. (V. Necat)

Kabe Mekke Canli Yayin izle Ramazanda manevi iklim



     Sitemizde Kabe mekkeyi canlı olarak izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Medine canlı yayında sitemizde izleyebilirsiniz. Mekke canlı  için tıklayın. Medine Canlı yayın içinde tıklayın. Yayınlarımız sudi arabistanda canlı yayın yapan televizyonlardan alınmıştır.





       Hasretinizi gidermek için sitemiz açık kalarak 24 saat mekke veya medineyi canlı olarak izleyebilirsiniz. Efendimiz (sallalahü aleyhi ve sellem) iki şeye bakmak gözlerdeki günahı temizler buyurmuştur. 1- Kabe'ye bakan gözleri birde kuran-a bakan gözlerdeki günakları temizler buyurmuştur...

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 3

1. Allah'ım! Kabir azabından sana sığınırım. Mesih Deccal’ın fitnesinden sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım. Allah'ım! Günahtan ve borçtan sana sığınırım.
2. Allah'ım! Yaptığım ve yapacağım, gizli ve aşikâr işlediğim, israf ettiğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı bağışla. Sen Mukaddim (Öne alan) ve Muahhirsin (geciktirensin). Senden başka ilah yoktur.
3. Allah'ım Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım et. 
4. Allah'ım! Cimrilikten sana sığınırım, korkaklıktan sana sığınırım, çok yaşlanarak (elden ayaktan düşmekten) sana sığınırım, dünya fitnesi ve kabir azabından sana sığınırım.

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 2

1. Allahım! Maddi ve manevi her türlü işimizi kolaylaştır. Zorlaştırma. Ve her işimizi hayır vesilesi eyle!
2. Allahım! İşlerimize bereket ihsan et. Şükrünü eda edebileceğimiz hayırlı rızıklar ihsan et. İşlerimizi insi ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eyle!
3. Allahım! Borçtan, borçlu olarak huzuruna gelmekten bizleri muhafaza eyle. Tüm borçlarımızı ödeme hususunda bizleri muvaffak eyle. İmkan lutfeyle!
4. Allahım bizleri cömert eyle! Cimrilikten muhafaza eyle! Bizleri alan el değil veren el eyle!
5. Allahım! Bizleri daima koruman ve himayen altında eyle. Bildiğimiz bilemediğimiz tüm düşmanlarımıza karşı bizleri muhafaza eyle!
6. Ey Rabbimiz! Günlerimizin en hayırlısını sana vasıl olduğumuz gün, amellerimizin en hayırlısını da son amellerimiz eyle! en hayırlı zamanımızı da hayatımızın son anları eyle! İman üzere çene kapamayı bizlere lutfeyle!

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 1

1. Allahım! Rahman, Rahim, Kerim, Hamid, Mecid, Melik, Selam, Mümin, Müheymin, Aziz, Cebbar, Mütekebbir, Halık, Evvel, Ahir, Zahir, Batın, Bari, Musavvir, Tevvab, Vehhab, Bais, Varis, Kadim, Mukim, Ferd,  Hay, Kayyum, Samed, Adl, Kuddus, Settar, Celil, Cemil, Latif, Fettah, Alim, Ehad, Samed ve Sultan isimlerini ve Senin zikredilmesinden hoşlandığın tüm isimlerini ve Sevgili Habibin Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemi şefaatçi yaparak Sen’den istiyor ve dileniyorum.
2. Allah’ım! Sevgili Habibin Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve selleme selam ederim. Sen ulaştır Ya Rabbi! Beni, ailemi, evlatlarımı, şu hizmete zerre miktar sahip çıkan herkesi ve bütün Müslümanları O’nun ümmeti olarak yaşat ve öldür ve şefaatine nail eyle Ya Rabbi! 
3. Allahım! Bütün Nebilere, mürseline, mukarreb meleklere, gök ve yer ehlinden salih kullarına salat ve bereket ihsan eyle!

Dua Ve zikirler Okunması Ezberlenmesi Gereken - 4

1. Allahumme innâ nes'elükel cennete ve naiymehâ vema yügarribunâ ileyhâ min kavli ev fı'li ev ameli. (Allahım! Senden Cennetini, nimetlerini istiyor, bizleri onlara ulaştıracak sözler, fiiller ve ameller nasip etmeni diliyoruz.)
2. Allahumme innâ nes'elüke îmanen kamilen veyaqînen sadıkan ve rızgan vâsian ve kalben hâşian ve lisânen zikran ve halâlen tayyiben ve tevbeten kablelmevti ve râhaten ındel mevti ve mağfireten verahmeten ba'del mevti vel afve ındel hısâbi vel fevze bil cenneti vennecâte minennâr. Birahmetike ya azîzu ya gaffâr. (Ey Aziz ve Gaffar olan Rabbimiz! Senden kamil iman, şüpheden uzak bir tasdik, bol rızık, Senden korkan ve huşu dolu bir kalp, Senin zikrinle meşgul bir dil, temiz ve helal kazanç, samimi tövbe, ölüm anında rahatlık ve huzur, ölüm sonu rahmet ve mağfiret,hesap anında af, cennete nailiyet vecehenemden kurtuluş niyaz ediyorum.)

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler - 3


1. Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. ("Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. )

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler - 2

1. Lâ ilahe illa ente vahdeke la şerike leke ahirül kelâmi fiddünya ve evvelül kelâmi fil âhireti ve fil kabri; Eşhedü en lailahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resûlullahi sallallahu aleyhi ve sellem. (Senden başka ilah yoktur. Sen birsin. Senin ortağın yoktur. Dünyada son sözümüz, ahirette ve kabirde ilk sözümüz şudur; Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur; yine şehadet ederim ki Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.)
2. Lâ ilahe illâ ente subhaneke. İnni küntü minezzalimin. (Senden başka ilah yoktur. Sen her türlü kusurdan, eksiklikten, eşi ortağı bulunmaktan mutlak münezzehsin. Ben gerçekten(Senin emirlerine itaatsizlik ederek) kendine yazık edenlerden oldum.) 
3. Rabbi innî messenniyeddurru  ve ente erhamurrahimîn. (Ya Rabbi bu dertler (nefsime yenik düşme) bana iyice dokundu. Sen merhametlilerin en merhametlisisin.)
4. Hasbiyallahu lâ ilâhe illa hu. aleyhi tevekkeltü vehüve rabbül arşil azîym. (Bana yardımcı ve destekçi olarak Allah kâfidir. O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na dayandım,O'na güvendim. Ve O (bütün kainatın idari merkezi olan) Büyük Arşın Rabbidir .)
5. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr. (Allahım! Seni kendimeve bütün işlerime vekil tayin ettim ve Sana sığındım. Sen en güzel vekil, yardım edici ve en güzel sahipsin. Günahlarımdan dolayı Senden özür dilerim. Muhakkak ki dönüşümüz Sanadır!)

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler -1

DUA VE ZİKİRLER - 1
1.Eûzübillahimineşşeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim.
2. Elhamdulillahi Rabbil âlemîn.Vesselatu vesselamu alâ resûlina Muhammedin ve alâ âlihi ve ashabihi ecmain.
3.  Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Resûlallah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Habiballah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ emîyne vahyillah. 
4. Subhaneke lâ ılme lenâ illâ mâ allemtenâ inneke entel aliymül hakîm. (Subhansın ya Rabbi! Senin bize bildirdiğinden başka ne bilebiliriz ki!Her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan ve bizlere öğreten Sensin!)
5. Allahumme salli alâ muhammedin ve alâ âli muhammed. Kemâ salleyte alâ ibrahiyme ve alâ âli ibrahiym. İnneke hamiydun mecîd. (Allahım! Hz. İbrahim ve ehline merhamet ettiğin gibi Efendimiz Muhammed'e ve ehline merhamet et. Şüphesiz ki bütün öngülere layık ve şanı yüce olan sadece Sen'sin!)

Kuran-ı Kerim Tilaveti mouhammaed kastali

Kuran-ı Kerim Tilaveti Mutlaka sonuna kadar dinleyin. Allah Ebeden RAZI OLSUN.

Allahin 99 ismi ve Anlamları

Allah’ın isimleri     Allahin 99 ismi ve Anlamları

Esmâ-ül Hüsna, Allah u teâlânın güzel isimleri demektir. Allah u teâlânın Tirmizi’de bildirilen 99 ismi şunlardır:
1- Allah: Her ismin vasfını ihtiva eden öz adı. Bu ism-i şerif, Cenâb-ı Hakk'ın has ismidir. Bu itibarla diğer isimlerin ifade ettiği bütün güzel vasıfları ve İlâhî sıfatları içine alır. Diğer isimler ise, yalnız kendi manalarına delâlet ederler. Bu bakımdan Allah isminin yerini hiçbir isim tutamaz. Bu isim, Allah'tan başkasına mecazen de verilemez. Diğer isimlerinden bazılarının, Allah'tan başkasına isim olarak verilmesi caizdir.
2- Er-Rahmân: Dünyada bütün mahlûkata merhamet eden, şefkat gösteren, ihsan eden.
3- Er-Rahîm: Ahirette, sadece müminlere acıyan, merhamet eden.
4- El-Melik: Mülkün, kâinatın sahibi, mülk ve saltanatı devamlı olan.
5- El-Kuddûs: Her noksanlıktan uzak ve her türlü takdîse lâyık olan.
6- Es-Selâm: Her türlü tehlikelerden selamete çıkaran. Cennetteki bahtiyar kullarına selâm edendir.
7- El-Mü’min: Güven veren, emin kılan, koruyan, iman nurunu veren.