Dua Ve zikirler Okunması Ezberlenmesi Gereken - 4

1. Allahumme innâ nes'elükel cennete ve naiymehâ vema yügarribunâ ileyhâ min kavli ev fı'li ev ameli. (Allahım! Senden Cennetini, nimetlerini istiyor, bizleri onlara ulaştıracak sözler, fiiller ve ameller nasip etmeni diliyoruz.)
2. Allahumme innâ nes'elüke îmanen kamilen veyaqînen sadıkan ve rızgan vâsian ve kalben hâşian ve lisânen zikran ve halâlen tayyiben ve tevbeten kablelmevti ve râhaten ındel mevti ve mağfireten verahmeten ba'del mevti vel afve ındel hısâbi vel fevze bil cenneti vennecâte minennâr. Birahmetike ya azîzu ya gaffâr. (Ey Aziz ve Gaffar olan Rabbimiz! Senden kamil iman, şüpheden uzak bir tasdik, bol rızık, Senden korkan ve huşu dolu bir kalp, Senin zikrinle meşgul bir dil, temiz ve helal kazanç, samimi tövbe, ölüm anında rahatlık ve huzur, ölüm sonu rahmet ve mağfiret,hesap anında af, cennete nailiyet vecehenemden kurtuluş niyaz ediyorum.)

3. “Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”(Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.)
4. Rabbenâ efriğ aleynâ sabran ve sebbit akdâmena vensurnâ alel kavmil kafirin. (Ey Rabbimiz! Bize cesaret ve sabır vr. Ayaklarımızı dinin üzere sabit kıl ve bizi kafir kavimlere karşı muzaffer kıl!)
5. Rabbenâ lâ tuahiznâ innesîynâ ev ahta'nâ, rabbenâ vela tahmil aleyna isran kemâ hameltehu alelleziyne min kablinâ, rabbenâ vela tuhammilnâ mâlâ tâ gatelanâ bih, va'fu annâ, vağfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn, fensurnâ alel kavmil fasigıyn, fensurnâ alel kavmil münafigıyn, fensurnâ alel kavmizzalimîn. (Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği işleri de yükleme, bizi affet, bizi bağışla, bize acı, sen bizim Mevlamızsın. Kâfirlere/münafıklara/fasıklara ve zalimlere karşı bize yardım et!"
6. Rabbenâ innenâ semi'nâ münadiyen yünâdî lil îmani en aminû birabbiküm fe amennâ. Rabbenağfirlenâ zünubenâ ve keffir annâ seyyiâtinâ ve teveffenâ meal ebrâr. ("Ey Rabbimiz, "Rabbinize inanın" diyen davetçiyi işittik, hemen iman ettik. Artık bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al!)
7. Rabbicalnî mukıymessalâti ve min zürriyeti rabenâ vetegabbel duâ. ("Ey Rabbim, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle; duâmı kabul et,)
8. Rabbi heblî hükmen ve elhıknî bissalihîn. ("Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat!)
9. Küllü şey'in hâlikun illâ vecheh. Lehül mülkü ve ileyhi turceûn. (Allah'ın Zat'ı hariç her şey yok olacaktır.Hüküm O'nundur ve hepiniz O'nun huzuruna götürüleceksiniz (O'na döneceksiniz.)
10. Allahum merzugnâ ittibâas sünnetis seniyyeh.(Allahım! Bizleri sünneti seniyyeye uymakla rızıklandır!)
11. Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte vetteba'nerresûle fektübnâ meaşşahidiyn. (Ey Rabbimiz! İndirdiğin kitaba iman edip Elçinin yolunu tuttuk.Sen de bizi, birliğini ve nebilerini tanıyan şahitlerle beraber yaz.)
12. İnnellâhe hüverrezzâgu zül kuvvetil metîn.  (Bütün mahlukları rızıklandıran, kamil kuvvet ve tam ikitdar sahibi Allah'tır.)
13. Allahummesalli alâ şemsi semâirrisâleti ve gameri feleki nübüvveti ve alâ âlihi ve sahbihî nücûmil hüdâ limenihtedâ. (Allahım! Peygamberlik semasının güneşi ve nübüvvet feleğinin ayı olan Zat'a ve doğru yolu tutanların hidayet yıldızları olan al ve ashabına rahmet et!)
14. Allahumme ya rabbessemavâti vel ardi zeyyin kulûbenâ binucûmi hakâigıl kur'âni vel îymani. (Ey göklerin ve yerin rabbi olan Allahım! Bizlerin kalplerini Kur'an hakikatlerinin yıldızlarıyla ve imanla süsle!)
15. Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âlihit tayyibînet tahiriynel ebrâri ve alâ ashabihil mücahidiynel mükerremiynel ahyâr. (Allahım! Efendimiz Hz.Muhammed'e, O'nun tayyib,tahir ve ebrar olan âline ve ikrama mazhar ve ahyar olan mücahit ashabına rahmet et!)
16. Allahumme ya rahmanu ya rahiymu bihaggi bismillahirrahmanirrahim. İrhamnâ kema yeliygu birahmetike ve fehhimnâ esrâre bismillahirrahmanirrahimi kema yeliygu birahmetike. (Ey Rahman ve Rahim olan Allahım! Bismillahirrahmanirrahimin hakkı için, rahimiyetine yakışır şekilde bize merhamet et. Ve rahmetine yaraşır şekilde bize Bismillahirrahmanirrahim in sırlarını anlamayı temin et.)
17. Allahumme bihaggi esrâri bismillahirrahmanirrahimi salli ve sellim ala men erseltehû rahmeten lil âlemiyne kema yeliygu birahmetike ve bihurmetihi ve alâ âlihi ve ashâbihî ecmaiyn. (Allahım! Bismillahirrahmanirrahim'in sırlarının hakkı için, alemlere rahmet olarak gönderdiğin Zata ve bütün al ve ashabına, Senin rahmetine ve O'nun hürmetine yaraşır bir şekilde salat ve selam eyle!)
18. Verhamnâ rahmeten tuğniynâ biha an rahmeti men sivâke min halgıke. (Allahım! Bize öyle bir merhamet et ki; Senden gayrı mahlukatından hiç kimsenin merhametine muhtaç olmayalım.)

19. Allahummağfir lil mü'miniyne vel mü'minât. (Allahım! Erkeğiyle kadınıyla bütün müminleri bağışla!)

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler -1



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder