Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler -1

DUA VE ZİKİRLER - 1
1.Eûzübillahimineşşeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim.
2. Elhamdulillahi Rabbil âlemîn.Vesselatu vesselamu alâ resûlina Muhammedin ve alâ âlihi ve ashabihi ecmain.
3.  Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Resûlallah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Habiballah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ emîyne vahyillah. 
4. Subhaneke lâ ılme lenâ illâ mâ allemtenâ inneke entel aliymül hakîm. (Subhansın ya Rabbi! Senin bize bildirdiğinden başka ne bilebiliriz ki!Her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan ve bizlere öğreten Sensin!)
5. Allahumme salli alâ muhammedin ve alâ âli muhammed. Kemâ salleyte alâ ibrahiyme ve alâ âli ibrahiym. İnneke hamiydun mecîd. (Allahım! Hz. İbrahim ve ehline merhamet ettiğin gibi Efendimiz Muhammed'e ve ehline merhamet et. Şüphesiz ki bütün öngülere layık ve şanı yüce olan sadece Sen'sin!)

6. Allahummesalli alâ câmiı mekarimel ahlâg. (Allahım! en güzel ahlak sahibi olan Peygamberimize rahmet et!)
7. Rabbişşrahlî sadrî ve yessirlî emrî vahlül ugdeten min lisanî yefgahû kavlî ve üfevvidü emrî ilallah innallahe basîrun bil ıbad.
8. Lâ ilahe illallah muhammedurresulullah.
9. Eşhedü en lailahe illallah. Ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resulühü.
10. Lâ ilahe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh. Lehül mülkü velehül hamdu yuhyî ve yumiytu vehüve hayyun lâ yemût biyedihil hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr ve ileyhil masîr.
11. Subhanallahi ve bihamdihi subhanallahil azim.
12. Allahu ekber
13. Subhanallah
14. Elhamdulillah
15. Allahumme salli alâ muhammedin ve alâ âli muhammed.
16. Radiytu billahi rabba vebil islâmi diyna ve bi muhammedin nebiyya.
17. Allahu ekber kebirâ velhamdu lillahi kesirâ ve subhanallâhi bukreten ve asıyla. (Allah sen en büyüksün.. En çok hamd edilmesi gereken ve hamd edilmeye en layık olan Sensin.. Daima tesbih edilmesi gereken ve her şeyden münezzeh olan da yalnız Sensin!)
18. Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr. (Allahım kolaylaştır, zorlaştırma ve her işimi hayır ile tamamlama!)
19. Ferdün hayyûn kayyûmun hakemûn adlün kuddüs. Yürzegûne ferihîne bimâ âtâhum. Selamun kavlen min rabbirrahim. Lillezîne amenû hüden ve şifa'. (Allahım Sen; Tek olan/eşi benzeri ve ortağı olmayan, Canlı olup varlıklara hayat veren, en güçlü olup kainatı ayakta tutan ve idame ettiren, her şeye hakim olan, adalet sahibi ve her şeyden münezzeh olansın.. Kullarını hiç ummadıkları yerden rızıklandırır. Sevdiği kullarına ahirette selam sözü ile mukabelede bulunacak olansın. Ki o kullar; hidayet ve şifanın Allah'tan olduğunu bilir ve inanırlar. Allahım maddi ve manevi hastalıklarıma şifa ihsan eyle!)
20. İnnema eşkü bessî ve huznî ilallah. (Allahım dağınıklığımı ve perişanlığımı Sana şikayet ediyorum.)
21. Estağfirullah el azim ve etubü ileyh. (Allahım! Günahlarımdan ve hatalarımdan dolayı bana azab etme. Beni bağışla. Beni günahlara düşmekten muhafaza eyle!)

22. Rabbi eûzü bike min hemazâtişşeytan. Ve eûzü bike rabbi en yahdurûn. (Ya Rabbi! Şeytanların vesveselerinden, onların yanımda bulunmalarından Sana sığınırım!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder