Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 2

1. Allahım! Maddi ve manevi her türlü işimizi kolaylaştır. Zorlaştırma. Ve her işimizi hayır vesilesi eyle!
2. Allahım! İşlerimize bereket ihsan et. Şükrünü eda edebileceğimiz hayırlı rızıklar ihsan et. İşlerimizi insi ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eyle!
3. Allahım! Borçtan, borçlu olarak huzuruna gelmekten bizleri muhafaza eyle. Tüm borçlarımızı ödeme hususunda bizleri muvaffak eyle. İmkan lutfeyle!
4. Allahım bizleri cömert eyle! Cimrilikten muhafaza eyle! Bizleri alan el değil veren el eyle!
5. Allahım! Bizleri daima koruman ve himayen altında eyle. Bildiğimiz bilemediğimiz tüm düşmanlarımıza karşı bizleri muhafaza eyle!
6. Ey Rabbimiz! Günlerimizin en hayırlısını sana vasıl olduğumuz gün, amellerimizin en hayırlısını da son amellerimiz eyle! en hayırlı zamanımızı da hayatımızın son anları eyle! İman üzere çene kapamayı bizlere lutfeyle!

7. Allahım! Kul hakkı ile huzuruna gelmekten bizleri muhafaza eyle. Üzerimizde kul hakları var ise dünyada iken helalleşmeyi bize nasip eyle!
8. Allahım! Kabul olmayan duadan, ürpermeyen kalpten ve yaşarmayan gözden Sana sığınırız! Dualarımızı kabul eyle!
9. Allahım! Bizleri vesveseye düşmekten muhafaza eyle! Şeytanın vesveselerinden muhafaza eyle!
10. Allahım! Nefsimizi ıslah eyle. Bizleri Nefsi zekiye makamına çıkan ve bu şekilde huzuruna gelen kullarından eyle!
11. Allahım! Kalplerimizdeki pası ve günah lekelerini sil at. Kalplerimizi Senden gelen esintilere aç! Bizi kalp hayatına girenlerden eyle!
12. Allahım! Her türlü tasa, gam ve kederden bizleri muhafaza eyle, ailelerimize, hizmetimize, devletimize, dinimize huzur lutfeyle!
13. Allahım! Bizden dolayı kimseye zarar gelmesine müsaade etme. Hayatımızı hayır vesilesi eyle!
14. Allahım! Senin rızanı kazanmak ve dinini yaşamak ve anlatmak için gerekli olan ilmi ve alışkanlıkları bize lutfeyle!
15. Allahım! Yerde ve gökte bütün kullarının kalplerinde bizim için sevgi zemini hazırla. Bizleri onlara onları da bizlere sevdir ya Rabbi!
16. Allahım! Bizleri güven ve emniyet insanı eyle. Bu özelliklere zarar verecek huy ve davranışları bizlerde al ya Rabbi!
17. Allahım! Bizleri kulluğunu gereklerini yerine getiren, beş vakit namazını gereği gibi eda eden kullarından eyle!
18. Allahım! Neslimizi, akrabalarımızı, ailemizi, milletimizi ibadet ehli eyle!
19. Ey her şeyi bilen Alim Rabbimiz! Bizi nezd-i uluhiyetinden göndereceğin ilham hüzmeleriyle doyur.
20. Ey Fettah olan Rabbimiz! Önümüzdeki engelleri kaldır. Ulaşmamız gereken hedeflere ulaşmada bizleri muvaffak kıl!
21. Allahım! Göz açıp kapayıncaya kadar bizi nefsimizle baş başa bırakma! Şerrinden bizleri muhafaza eyle!
22. Allahım! Evlatlarımızı Senin rızana uygun yetiştirme hususunda bizleri muvaffak eyle! Bu noktada yapmamız gerekenleri bizlere yaptırt. Onlara Senin rızana uygun hayırlı ömürler ve imkanlar lutfeyle. Onları Sana hakiki kul ve Efendimize hakiki ümmet eyle!
23. Allahım! Dinini temsil noktasında nasıl bir insan olmamız gerekiyorsa bizleri öyle eyle. Bu noktada gerekli olan kabiliyet, ilim ve alışkanlıkları bizlere lutfeyle!
24. Allahım! dinimize, devletimize, hizmetimize, müslümanlara ve bütün insanlığa zarar vermek isteyenlere fırsat verme. Şerlerinden muhafaza eyle. Islahları mümkünse ıslah eyle. Yoksa şerlerini başlarına geçir Kahhar isminle kahr u perişan eyle!
25. Allahım! alem-i İslam'a birlik beraberlik lutfeyle! Aralarına fitne fesadın girmesine müsaade etme! Bizleri fitne sebebi olmaktan muhafaza eyle!
26. Allahım!Kalplerimizi muhabbet, mehafet, Sana ve yüce katındaki güzelliklere karşı şevkü iştiyak hisleri ile doldur. Kin ve nefretten bizleri uzak eyle!
27. Allahım! Kibirden, enaniyetten ve gururlanmaktan bizleri muhafaza eyle!
28. Allahım! Tembellikten ve tenperverlikten bizleri muhafaza eyle!
29. Allahım! Bizleri her şeyi Senden ötürü seven kullarından eyle!
30. Allahım! Şaşkınlıktan, aklını ve imanını kaybetmekten, dost ve düşmana karşı rezil rüsvay olmaktan bizleri muhafaza eyle!
31. Allahım! Bizleri takva ve tevekkül ehli eyle! Sana gereği gibi tevekkül eden ve Senden başka hiç bir şey ve hiç kimseden korkmayan kullarından eyle!
32. Allahım! Bizleri şehevi arzularımıza yenik düşmekten ve kaybedenlerden olmaktan muhafaza eyle!
33. Allahım! Bizleri az yiyen, az konuşan, az uyuyan hikmet ehlinden eyle!
34. Allahım! Eksiğimizi kusurumuzu gider. Bizleri Sana layık kullar eyle. Dost ve düşmanlarımıza karşı rezil rüsva olmamıza müsaade etme!
35. Allahım! Hakkındaki yakinimi artır.İmanımı kuvvetlendir, halimi ıslah eyle ve akıbetimi güzelleştir. Tökezlemelerimi azalt, sürçmelerimi bağışla ve bizlere yeniden toparlanma fırsatları ver!
36. Allahım! Gönlümü Senden gelecek her şeye karşı hoşnutluk hisleri ile doldur.
37. Allahım! Beni ve bütün kardeşlerimi kurbiyetinin halaveti ve üns esintileri ile rızıklandır.
38. Allahım! Bizleri güzel gören, güzel düşünen ve güzel yapan ve hayatından lezzet alan bahtiyar kullarından eyle!
39. Allahım! Bizleri hatalarının farkında olan ve kendini düzeltme gayretinde olup buna muvaffak olan kullarından eyle!
40. Allahım! Hizmetlerimizin tüm ihtiyaçlarını gider.
41. Allahım! Bizleri isar hasletine uygun yaşayan kullarından eyle!
42. Allahım! Bizleri daima muhasebe ederek yaşayan ve istişare ederek hareket eden kullarından eyle!
43. Allahım! Dilimize ve kalbimize zikrini sevdir ve alıştır!
44. Allahım! Bizlere iç ve dış fetihler nasip eyle. Ulaşmamız gereken maddi ve manevi hedeflere ulaştır.
45. Allahım! İlmimizi, imanımızı, yakinimizi, tevekkül ve teslim ve tefviz hislerimizi, marifetimizi, muhabbetimizi, aşkımızı, Sana olan iştiyakımızı, ismet, iffet, fetanet ve hikmetimizi artır.
46. Allahım! Senden hidayet, takva, günahlarımızı affetmeni ve kimseye muhtaç olmayacak şekilde bize zenginlik vermeni diliyoruz.
47. Allahım! Sıhhat, afiyet ve hayırlı bir ömür vermeni diliyoruz.
48. Allahım! Gönüllerimizi bütün beşeri, hayvani cismani kirlerden arındır!
49. Allahım! Bütün muhtaç kullarının ihtiyaçlarını gider ve onları Sana hamd eden nimetinin farkında olan, Sana gereği gibi kulluk yapma gayretine giren kullarından eyle!
50. Allahım! Bizi, ailemizi, evlatlarımızı, akrabalarımızı, hocalarımızı, şu hizmete zerre miktar sahip çıkan herkesi ve bütün müslümanları; iki cihanda aziz eyle, insi ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eyle, maddi ve manevi sıkıntılarını gider, dertlerine dermanlar, borçlarına edalar, hastalarına şifalar ihsan eyle, görünür görünmez kaza ve belalardan muhafaza eyle, razıyım dediğin zümreye ilhak eyle. cennet ve cemalullah şerefi ile şerefyab eyle!
51. Allahım! Geçmişimize, ecdadımıza rahmet eyle. Günahlarını affeyle. Hesaplarını kolay eyle. Şu Kabe hürmetine, Efendimiz sav hürmetine, Senin yanında makbul olanlar hürmetine onlara rahmet et ve meccanen cennetine koyduğun kimselerden eyle!
52. Allahım! Şurada Senin evini tavaf eden bütün kullarının ibadet ve isteklerini kabul eyle. Umduklarına nail, korktuklarından emin eyle.
53. Allahım! Bütün müslümanları dini temsil ve yaşama noktasında olmaları gereken kıvama getirt.
54. Allahım! İslam dinini ve Efendimiz sav'in adını güneşin doğup battığı her yere ulaştırma hususunda bizleri muvaffak eyle. Önümüzdeki engelleri kaldır. Bizleri olmamız gereken kıvama ve imkanlara ulaştır.
55. Allahım! Bizlere Efendimiz sav'i gereği gibi sevmeyi ve dünya gözümüzle ya uyku yada yakaza halinde O'nu görmeyi lutfeyle.
56. Allahım! Duygularımızı, düşüncelerimizi, hislerimizi, kalbimizi, ayaklarımızı, azalarımızı sırat-ı müstakimden ayırma! Bizleri hayırlı bir şekilde ruhunu aldığın, kabirde kolayca hesabını veren, meccanen cennetine koyduğun, cennet ve cemalullah şerefi ile şerefyab eylediğin kullarından eyle!
57. Allah’ım! Sapıklığa düşmekten veya düşürülmekten, ayağımın kaymasından veya kaydırılmasından, zulmetmekten veya zulme uğramaktan, cehalete düşmekten veya cahil bırakılmaktan sana sığınırım.
58. Allah’ım! Doğu ve batının arasını uzaklaştırdığın gibi beni de günahlarımdan uzaklaştır. Allah’ım! Beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi, beni de günahlarımdan temizle. Allah’ım! Beni günahlarımdan kar, su ve dolu ile temizle. ​
59. Rabbimiz olan Allah'ım! Sana hamdederek seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Allah'ım! Beni bağışla. ​ ​ 
60. Allah'ım! Günahlarımın hepsini, küçüğünü ve büyüğünü, ilkini ve sonunu, gizlisini ve aşikârını bağışla. ​
61. Allah'ım! Gazabından rızana, cezalandırmandan affına, senden yine sana sığınırım. Sana olan övgüleri sayamam. Sen, kendini övdüğün gibisin. ​ ​

62. Allah'ım! Beni bağışla ve bana merhamet et. Beni doğru yola ilet ve bana ihsan eyle, bana afiyet ve rızık ver. Ve beni yücelt. ​ ​ ​ 

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder