Günlük Çekilen Ve Günlük çekilmesi gereken zikirler dualar nelerdir.?

Merhaba Değerli Okurlar ve Değerli Maneviyat Aşıkları ;

Gayet güzel ve önemli bir araştırma içerisindesiniz. Bu konuda inşallah beraber bir şekilde neler okunmalı onları incelersek ilk önce sizlere tavsiyem Cenab-ı  Allah'ın isimlerini istediklerinizi günlük okunması gereken zikir haline getirmelisiniz.

Aşağıda yazdığım dualardan ezberleyebilir ve günlük vird haline getirebilirsiniz. Her gün çekilmesi gereken zikirleri yazmaya devam edeceğiz.

“ Estağfirullah el azim “.  Efendimiz(sav); her gün 100 defa Estağfirullah el azim ve etubu ileyh derdi.
 Anlamı :"O Allah'dan mağfiret dilerim ki, O'ndan başka hiç bir ilâh yoktur, ebedî hayat sahibidir, her işi idare edip ayakta tutandır. Ben O'na dönüp tevbe ediyorum

Salavat-ı şerife okunmalı. Her gün 100 defa salavat-ı şerife Okunmalı



(100 defa ) ”Subhanallahi vebihamdihi subhanallahil aziym” Anlamı : Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Şanı büyük olan Allah’ı tesbih ederim.
 “Her kim günde 100 defa bu tesbihi yaparsa, günahları denizin köpüğü kadar olsa affedilir. Bu tesbihi bir defa okuyan için cennette bir hurma ağacı dikilir.

(100 defa) “La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” denmeli”. Bir tehlike ile karşılaştığında “Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” de. Allah u Teala çeşitli musibetlerden seni muhafaza eder, onları senden çevirir.” Hz. Ali (ra)

La ilahe illallah – Elhamdulillah- Allah u ekber denmeli; “Her kim günde 100 defa La ilahe illallah derse kıyamet günü mahşere, yüzü ayın on dördü gibi parlak olarak gelecektir.” (Hadis-i Şerif)

          Bismillahillezi la yedurru measmihi şey’ün fil ardı vela fissema , ve hüves semiy’ul aliym.  (3 defa )
Anlamı :"Yüce Allah’ın ismiyle hareket ederim. O yüce Allah ki, O’nun mübârek ismiyle hareket edildiği (O’nun ismi söylendiği) vakit, yerde ve gökte hiçbir sey okuyana zarar veremez. O yüce Allah, her şeyi en iyi işiten ve en mükemmel bir şekilde bilendir.." “Bu zikri günde 3 defa okuyana ansızın bela gelmez.”( Hadis-i Şerif)

          "Kim sabaha erdiği zaman: «Radıytü billâhi Rabben, ve bi'l-İslâmi dînen ve bi Muhammedin Rasûlen (Rab olarak Allâh'a, din olarak İslâm'a, Rasul olarak Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'e râzı olduk)» derse, onu râzı etmek de Allah üzerine bir hak olmuştur.
 “Kim bunu söylerse cennet ona vacip olur.” (Hadis-i Şerif)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder