mekke canlı ezan

mekke canlı ezan ı dinlemek için android uygulamamızı indirebilirsiniz. Her zaman her yerden bağlanmak artık internet olduğu sürece mümkün hemen uygulamımızı indirebilirsiniz. mekke medine online 7 /24 canlı olarak takip edebilirsiniz.

Android uygulamamız içn tıklayınız

mekke canlı yayın kanalı frekansı

mekke canlı yayın kanalı frekansı

Mekke Medineyi Özlemek

Mekke'ye gittiğinizde ve medineyi ziyaret ettiğinizde hiç aklınızdan çıkmayan bir yeriniz daha olmuş oluyor. Oranın Manevi iklimi ve oradan alınan feyiz hiç bitmesin dediğimiz bir ortam...

Mekke medine herzaman gideceğimiz ve gitmek istediğimiz bir yer inşallah Allah herkeze nasip etsin. Gidenlerin tekrar gitmek istemesi ve gitmeyenlerinde her zaman oraya gitmek için mücadele etmesi gerçekten hak verilmeli.

Sizi oraya çağıran maneviyat ve manevi huzur arayıp bulamadığımız huzur orada buluyoruz. Kılınan 5 vakit namaz ve imamla beraber ve aslında hep beraber aynı kıble aynı imamla manevi duygular çoşuyor ve çoştukça yeniden çoşuyor...

Kısa herkezin gitmesi ve mutlaka orada bulunması Efendimiz(sav) selam vermesi onu ziyaret etmesi gerekli. Allah sizlerede nasip etsin.

Sitemizde Mekke medine canlı izleyebilirsiniz. Ve aynı zamanda mekke medine canlı Android uygulama ile cep telefonunuzdan canlı bağlanabilirsiniz.

Hacet Namazı Faziletleri Hacet namazı nasıl kılınır

HACET NAMAZI
Bir ihtiyacımızın giderilmesi için kıldığımız namazdır.

Sual: Evlenmek isteyen, çocuğu olmayan, bir hastalığı olan, evinde geçimi olmayan veya imtihana girmek isteyen yahut iş arayan kimse, muradının hâsıl olması için ne yapmalıdır?

CEVAP
İnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, (Hayırlıysa olsun) demeli. Kur’an-ı kerim ve dua, şartları gözetilerek okunursa, fayda verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Kur’an-ı kerimin her harfi şifadır, dileklere devadır. Allah u teâlâ, (Kur’an-ı kerim, müminler için şifa ve rahmettir) buyuruyor. Çocuğu olmayan, evlenmek isteyen veya herhangi bir dileği olan şunları yapmalıdır:

1- İstiğfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okudu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikâyette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle: (Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullarla yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10–12
Çocuklarını idarede sıkıntı çeken kişiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurmuştur. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel’azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru! Kendisinden başka ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azîm olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde; Hay, ezelî ve ebedi bir hayatla diri olan; Kayyum, zatıyla kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]

Peygamber Efendimiz (sav)’in Gündelik Hayatı

Peygamber Efendimiz (sav)’in Gündelik Hayatı

Hz. Hüseyin (ra), babası Hz. Ali´ye (kv), Hz. Peygamber (sav)´in bazı hallerini sormuş, Hz. Ali de şu şekilde anlatmıştır:

…..“Evine izin isteyerek girerdi. Evindeki zamanını üç kısma bölerdi. Bir kısmını Allah ´a (ibadet), bir kısmını ailesine ve kendisine. Sonra da insanlara ayırırdı.”

…..Hz. Peygamber (sav)´in günlük olarak her zaman yaptığı gibi, sabah namazının farzından önce mutlaka iki rekat sünnet kılardı. Nitekim bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur:“Sabah namazının iki rekat sünneti dünya ve içindekilerden hayırlıdır.” (Müslim, Tirmizi)
…..Hz. Peygamber (sav) bütün namazlarını huşu ve huzur içerisinde korku ve ümit arasında kılardı. Nitekim, Mutarrıf (ra), babasından şöyle nakletmiştir:“Hz. Peygamber (sav)’i namaz kılarken gördüm, göğsünden değirmen sesi gibi inilti çıkıyordu.” Başka bir rivayette ise; “Göğsünden kaynayan tencerenin sesi gibi ses çıkıyordu.” (Ebu Davud, Nesai) Hz. Peygamber (sav) ümmetine de, bu şekilde namaz kılmalarını emretmiştir. Nitekim Ammar bin Yasir´den (ra) rivayetle diğer bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur:“Bir kişi namazını kılınca, kendisine namazdaki dikkatine göre; namazın onda biri, dokuzda biri, sekizde biri, yedide biri altıda biri, beşte biri, dörtte biri, üçte biri ve yarısı kadar sevap yazılır.” (Ebu Davud, Nesai, İbn Hıbban)Diğer bir hadis-i şerifte ise şöyle buyurmuştur: “Farz namazlar teraziye benzer. Eksiksiz yapan çok kazanır.” (Taberani, İbn Hıbban)
Bu sebeple Hz. Peygamber (sav) namazlara çok büyük bir önem verirdi.
…..Hz. Peygamber (sav) sabah namazının farzını, cemaate kıldırdıktan sonra, namazını kıldığı seccadenin üzerine, güneş iyice doğuncaya kadar otururdu. (Müslim) Nitekim Enes bin Malik´den (ra) rivayet edilen bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:“Kim sabah namazını cemaatle kılar, sonra güneş doğuncaya kadar oturarak Allah´ı zikreder, sonra iki rekat namaz (işrak namazı) kılarsa, ona makbul tam bir hac ve bir umre sevabı verilir.” Bu sözü üç defa tekrar etti. (Tîrmizi)

Kabe canli Mekke Medine Canli Yayin android uygulamasi

Kabe Mekke Medine Canlı Yayın 24 saat Kesintisiz
 Android Uygulamasından izle

Uygulamamızı Google Play hesabından indirebilirsiniz.




Mekke ve Medine android canlı yayın uygulaması artık herkezin cebinde...

Kabe ezanlarını ve 5 vakit namazları kabe'den canlı izleyerek hasretinizi giderebilirsiniz.

Uygulamamızda sadece izleceğiniz kanalı seçerek hemen anında bağlanabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ.



Emr-bil maruf nehy-i ani’l münker (İrşad-Tebliğ)

Emr-bil maruf nehy-i ani’l münker (İrşad-Tebliğ)
İnsanları iyiliğe davet etmek ve kötülükten uzak tutmak için yapılan mücadeleye emr-i bil maruf nehy-i ani’l münker denir. Bu vazifeyi ifa etmek her müslüman üzerine farzdır. Efendimiz sav’e inen ikinci süre Müddessir süresidir ve bu surede Allah u Teala Efendimiz sav’in şahsında bütün müslümanları bu vazife ile vazifelendirmektedir. İslam’ın 4 şartından önce bütün müslümanlar tebliği ve irşad diye de tarif edebileceğimiz emr-i bil maruf nehy-i ani’l münker vazifesi ile vazifelendirilmişlerdir. “Ey örtüsüne bürünen kalk ve insanları hayra iyiliğe çağır/kötülükten men et.”(Müddessir süresi1-2)
 ‘’Sizden herhangi biriniz dine aykırı bir iş görürse onu eliyle değiştirsin. Eğer buna gücü yetmezse diliyle şayet buna da gücü yetmezse kalbiyle(dua) onu değiştirsin.İşte bu inancın en zayıf olanıdır.”
 “Sizden öyle bir cemaat bulunmalıdır ki (onları herkesi) hayra çağırsınlar, iyiliği emredip kötülükten men etsinler. İşte onlar muradına erenlerin ta kendisidir.'' Al-i İmran – 104
''Mümin erkeklerde Mümin kadınlarda birbirlerinin velileri (dostları ve yardımcıları) dır.. Bunlar insanlara İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirmeye çalışırlar. Namazı dosdoğru kılarlar,zekâtı verirler.Allah ve Resulüne itaat ederler.İşte bunlar,Allah Onları rahmetiyle yargılayacaktır.Çünkü Allah Aziz’dir Hakim’dir.'' (Tevbe Suresi 71)
'Siz insanlar içinden çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz, iyiliği emreder kötülükten vazgeçirmeye çalışırsınız.''(Al-i İmran110)

Zilhicce ayının fazileti

Zilhicce ayının fazileti
Zilhicce ayının ilk 10 gününde oruç tutan kimseye Hz. Allah cc 10 nimet verir;
1.       Ömrüne bereket verir
2.       Malını korur
3.       Ailesini korur
4.       Günahlarını affeder
5.       Sevaplarını kat kat artırır
6.       Canını son nefesinde kolay verdirir
7.       Kabrini aydınlatır
8.       Terazisini ağır getirir
9.       Cehenneme atılmaktan kurtulur
10.   Cennetteki dereceleri yükseltilir
Peygamber Efendimiz sav buyurdular ki;
·         Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan oruç; bir yıl oruç tutmaya, bir gecesini ihya etmek te Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir.”(İbni Mace)

zilhicce ayı zilhicce ayı ne zaman zilhicce orucu

Zilhicce ayının fazileti
Zilhicce ayının ilk 10 gününde oruç tutan kimseye Hz. Allah cc 10 nimet verir;
1.      Ömrüne bereket verir
2.      Malını korur
3.      Ailesini korur
4.      Günahlarını affeder
5.      Sevaplarını kat kat artırır
6.      Canını son nefesinde kolay verdirir
7.      Kabrini aydınlatır
8.      Terazisini ağır getirir
9.      Cehenneme atılmaktan kurtulur
10. Cennetteki dereceleri yükseltilir
Peygamber Efendimiz sav buyurdular ki;

surat yasin yasin dinle yasin oku yasin süresi

YÂSîN SÛRESİ
YASİN Suresini ölülerinize okuyunuz. (Tirmizi) * Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'an'ın kalbi de YASİN'dir. Kim Yasin'i okursa, Cenabı Hak ona on defa Kur'an okumus kadar sevap ihsan eder. (Tirmizi)
Mehmet Emin Ay Yasin suresi dinle

iki cihanda mutlu olmak istiyorsan bu maddeler ölçün olsun

İKİ CİHANDA MUTLU OLMAK İSTİYORSAN AŞAĞIDAKİ MADDELER ÖLÇÜN OLMALI
v  Vaktini boşa geçirme. Geçen vakitlerine bir göz at. Allah’ın rızasına ve emirlerine uygun geçirmişsen Allah’a şükret, değilse Allah’a yönel istiğfar et ve kendini düzelt.
v  Allah’ı zikret ve O’nun sana verdiği nimetleri daima hatırla. Zikri çok yapmak marifet değildir. Asıl marifet verdiği nimetleri düşünerek O’nu anmaktır.
v  Zikrederken, dua ederken ve namaz kılarken O’ndan gafil olma.
v  Yürürken etrafına bakıp durma. Daima önüne ve ayak ucuna bak. Etrafa bakınmak kalpte perdeler meydana getirir. Seni huzurdan mahrum eder.
v  Her halükarda gafletten sakın. Daima kalbin O’nunla olsun. Böyle olursa kalbin huzurla dolar. Huzur içinde nefes alan kişi diridir. O’ndan gafil olduğunu sezdiğin an istiğfar et.
v  Her hareketin ve her niyetin O’nun rızasını kazanmak için olsun. O’nun rızasına uygun olmayacak her şeyden uzaklaş.

Tekbir ve Tesbih Nedir. Faziletleri nelerdir. Tesbihte dikkat edilecekler

TEKBİR VE TESBİH Faziletleri ve önemi

Allah u Ekber (Tekbir)’in meali; Ey bu kainatı yaratan Rabbin; Senin her şeyden yüce ve büyük olduğunu ve Senin gücünün yetmeyeceği hiçbir şeyin olmadığını ilan ediyorum.
Subhanallah’ın (tesbih) meali; Allah’ım Senin tüm noksan sıfatlardan uzak olduğunu, Sen de hiçbir eksikliğin olmadığını, bütün kemal sıfatların Sen de olduğunu ilan ediyorum. Yarattığın şeylerde de hiçbir noksanlık ve eksiklik olmadığını ilan ve ikrar ediyorum.
Bir mümin günlük hayatında tekbir getirmeli ve tesbih çekmelidir. Çünkü Allah u Teala; “Rabbinin büyüklüğünü an ve O’nu tesbih et” buyurmaktadır.

Allah'A Göre Yaşayan Kişi

ALLAH’A GÖRE YAŞAYAN KİŞİ;
Eğer ahirette kazanmak istiyorsak Allah’a göre yaşamak zorunluluğumuz vardır. Çünkü ahiretteki ölçü Allah’ın rızasıdır. O’nun rızası için yapılan işler kabul görecek, yapılmayanlar ise boşa gidecektir.

Allah’a göre yaşayan kişi şu avantajları elde eder;
v  Allah’ın rızasını ve sevgisini kazanmış olur. Bunu kazanan da rahmete nail olur, ne dünya da ne de ahirette perişan olmaz.
v  Hayatın kural koyucusunun düzenine göre yaşamış olur, hayatı bozulmaz
v  Allah’a itaat etmek ile hiçbir şey kaybetmez. Tam tersine itaat etmenin huzurunu bulur, malı ve ömrü bereketlenir, hakiki huzuru bulur
v  Her an kapısında bulunan ölümden ve hesaptan korkmaz, her an hazırlıklı bekler
v  Huzurlu ve güven içinde bir dünya hayatı olur.
v  Askerlik vazifesinin (kulluk vazifesinin) gereğini yerine getirmiş olur, mahşer günü itap görmez iltifat görür.
v  İnsi ve cinni şeytanların vesveselerinden ve desiselerinden korunur
v  Allah o kulun gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dili, düşünen aklı, tutan eli olur. Yanlış yapmasına müsaade eder.
v  Musibetleri bir kazanç kapısı olarak görür, isyankar ve şikayetçi olmaz.
v  Her şeye Allah’ın kanunları penceresinden baktığı için, güzel görür, güzel düşünür ve hayattan lezzet alır

Allah-u Telanın bize verdiği nimetler nelerdir.?

ALLAH U TEALANIN VERDİĞİ NİMETLER
İnsan daima Allah u Teala’nın kendisine verdiği nimetleri hatırlamalı ki; O’na gereği gibi şükretsin, O’nu gereği gibi sevsin ve O’na gereği gibi kulluk etsin. Allah u Teala bizlere önemsiz ve faydasız hiçbir nimet vermemiştir. Her nimet biz farkında olmasak ta bizim için faydalıdır. Bizlere verdiği en önemli nimetler şunlardır;  
v  Bizi insan olarak yaratmıştır. İsteseydi bizi hiçlikte bırakırdı.
v  Düşünme ve anlama kabiliyeti vermiştir. İsteseydi hayvan olarak ta yaratırdı.
v  Kendini ifade edebilme kabiliyeti vermişti. İhtiyacının farkında olup ihtiyacını ifade edemez durumda da yaratabilirdi.
v  Bütün kainatı insanlığın hizmetine sunmuştur.
v  Bizleri kendine muhatap kabul etmiştir.
v  Bizlere imtihan olma hakkı vermiştir.
v  Cüz-i irade vererek, robot gibi yaşamaktan bizi uzak tutmuştur.
v  Bizi müslüman bir memlekette/müslüman aile ortamında yarattı ve ahirette kurtuluş anahtarı olan iman nimetini bizlere hazır olarak verdi.

inşirah suresi meal anlamı okunuşu

İNŞİRAH SURESİ

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrak, 2. Ve vedağna anke vizrak, 3. Ellezi engada zahrak, 4. Ve refağna leke zikrak, 5. Feinne meal usri yüsra,  6. Inne meal üsri yüsra,  7. Feiza ferağte fensab, 8. Ve ila rabbike ferğab

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi? (Efendimiz sav’in kalbinin lümme-i şeytaniyeden temizlenmesini işaret etmektedir.)
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
(  Bu Allah u Teala’nın bütün kullarına vaadidir. Mutlaka her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık verileceğini vaad etmektedir. Yeter ki insan sabretsin, acele etmesin ve kendine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirsin.)
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
(Burada boş zamanlarımızda almamız gereken tavır öğretilmektedir. Kul daima dilini ve gönlünü zikirle meşgul etmeli, boş işlerle o kıymetli vaktini zayi etmemelidir.)
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
(Kul Allah’tan başkasına yönelmemeli, boyun eğmemeli ve O’ndan başkasıyla da bağını kuvvetlendirmemelidir. Allah her şeye yetendir.)

Duha suresi Türkçe Meal Duha suresi Okunuşu

DUHA SÜRESİ Tefsiri Okunuşu Meal

Bismillahirrahmanirrahim
"1. Güneşin yükselip en parlak halini aldığı kuşluk vaktine,
2. Sükûnete erdiği dem geceye yemin olsun ki:
3. Ey Resulüm! Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
4. Elbette senin için her zaman, işin sonu, başından daha hayırlıdır.
5. Elbette Rabbin sana ileride öyle ihsan edecek, ta ki sen de O’ndan ve verdiğinden razı olacaksın.
6. Seni yetim bulup barındırmadı mı?
7. Seni dinin hükümlerinden habersiz bulup seçerek dosdoğru yola koymadı mı?
8. Seni muhtaç bulup ihtiyacını gidermedi mi?
9. Öyle ise, sakın yetimi güçsüz bulup hakkını yeme, sakın onu küçümseyip üzme.
10. İsteyene de kaba davranma, onu azarlama.
11. Rabbinin nimetlerini ise durmayıp söyle!"

Sabır nedir. Sabırla alakalı bilinmesi gerekenler

SABIR

Sabır; İnsanın başına gelecek/gelen musibetlere isyan etmemesi, ibadetlerini ve vazifelerini yerine getirmek için irade göstermesi, başına gelebilecek imtihanlara karşı hazırlanmasıdır.
SABIRLA ALAKALI BİLİNMESİ GEREKENLER
1.      Madem ki bu dünyaya imtihan için gönderildik. Sahip olduğumuz her şeyle imtihan olacağımızı bilmeliyiz. Bütün bu imtihanlara karşı ancak sabır kuvveti ile karşılık verir, başarabiliriz. "Sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmekle elbette deneriz. Sabredenleri müjdele!("Bakara sûresi155) “En sevdiğiniz şeylerden imtihan olmadıkça kamil imana varamazsınız” “Sizden öncekilerin başına gelenler başınıza gelmeden mi cennete gireceğinizi zannediyorsunuz.”
2.      İnsan ilk önce başına gelebilecekleri önceden düşünmeli ve tedbir almalı. Çünkü bizden ilk beklenen tedbir almaktır. “her şeyin en kötüsüne hazır olanlar başarılı olurlar”. Öyleyse insan hazırlanmalıdır. Mutlu olmayı ve sıkıntısız bir hayat geçirmeyi burada beklemelidir. Buraya çalışmaya geldiğini, rahatlığı ahirette yaşayacağını unutmamalıdır.

Ramazan Oruçu ve Faziletleri nelerdir.?

Ramazan Oruçu ve Faziletleri nelerdir.?
Resulullah efendimizin sav rüyası;
“Rüyamda acayip şeyler gördüm. Ümmetimden birini azap melekleri yakalamıştı. Aldığı abdestler gelip, onu içindeki zor durumdan kurtardı. Birini gördüm, kabri onu sıkıyordu. Kıldığı namazlar gelip, onu kabir azabından kurtardı. Birine şeytanlar musallat olmuştu. Ettiği zikirler gelip, şeytandan onu kurtardı. Birinin de susuzluktan dili çıkmıştı. Tuttuğu Ramazan orucu gelip, susuzluğunu giderdi.  Birini zulmet sarmıştı. Yaptığı hac gelip karanlıktan çıkardı. Birine ölüm meleği gelmişti. Ana babasına yaptığı iyilikler gelip, ölümüne engel oldu, geciktirdi. Birini Müslümanlarla konuşturmuyorlardı. Sıla-i rahim gelip, ona şefaat etti, onlarla konuştu. Peygamberinin yanına gitmek isteyen birine engel oluyorlardı. Aldığı gusül, onu alıp yanıma getirdi. Ateşten korunmak isteyen birisine, sadakası gelip ateşe perde oldu. Birini zebaniler alıp Cehenneme götürürken, yaptığı emr-i maruf ve nehy-i münker gelip kurtardı. Biri Cehennem ateşine atılmıştı. Allah korkusu ile döktüğü gözyaşları gelip oradan kurtardı.

Birine amel defteri solundan verilirken, Allah korkusu gelip, defterini sağa aldı. Sevapları hafif gelen birine, kendinden önce ölen çocukları gelip, sevabını ağırlaştırdı. Cehennemin kenarında, korkudan titreyen birine, Allah u teâlâya olan hüsnü zannı gelince, titremesi durdu. Sırattan zorla geçen biri, Cennete geldi. Fakat kapılar kapalıydı. Kelime-i şehadeti gelip, onu Cennete koydu.” [Taberani, Hakîm-i Tirmizi]
İftar vermek çok sevaptır. Yolda giderken bir oruçluya bir hurma veya bir zeytin verilse de iftar verme sevabına kavuşulur. Peygamber efendimiz sav; “Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir” buyurunca, Ashab-ı kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylediler. Onlara cevaben “Bir hurmayla iftar verene de, yalnız suyla oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevab verilir” buyurdu. (Beyheki)
Yine bir hadis-i şerifte, “Ramazanda bir misafire oruç açtırana Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır”
“ Ramazan ayında bir oruçluyu su ile iftar ettiren, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur” buyurunca da, Ashab-ı kiram, “Su az ve kıymetli iken mi?” diye sual etti. Onlara cevaben (İsterse nehir kenarında versin, aynıdır) buyurdu. (V. Necat)

Kabe Mekke Canli Yayin izle Ramazanda manevi iklim



     Sitemizde Kabe mekkeyi canlı olarak izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Medine canlı yayında sitemizde izleyebilirsiniz. Mekke canlı  için tıklayın. Medine Canlı yayın içinde tıklayın. Yayınlarımız sudi arabistanda canlı yayın yapan televizyonlardan alınmıştır.





       Hasretinizi gidermek için sitemiz açık kalarak 24 saat mekke veya medineyi canlı olarak izleyebilirsiniz. Efendimiz (sallalahü aleyhi ve sellem) iki şeye bakmak gözlerdeki günahı temizler buyurmuştur. 1- Kabe'ye bakan gözleri birde kuran-a bakan gözlerdeki günakları temizler buyurmuştur...

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 3

1. Allah'ım! Kabir azabından sana sığınırım. Mesih Deccal’ın fitnesinden sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım. Allah'ım! Günahtan ve borçtan sana sığınırım.
2. Allah'ım! Yaptığım ve yapacağım, gizli ve aşikâr işlediğim, israf ettiğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı bağışla. Sen Mukaddim (Öne alan) ve Muahhirsin (geciktirensin). Senden başka ilah yoktur.
3. Allah'ım Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım et. 
4. Allah'ım! Cimrilikten sana sığınırım, korkaklıktan sana sığınırım, çok yaşlanarak (elden ayaktan düşmekten) sana sığınırım, dünya fitnesi ve kabir azabından sana sığınırım.

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 2

1. Allahım! Maddi ve manevi her türlü işimizi kolaylaştır. Zorlaştırma. Ve her işimizi hayır vesilesi eyle!
2. Allahım! İşlerimize bereket ihsan et. Şükrünü eda edebileceğimiz hayırlı rızıklar ihsan et. İşlerimizi insi ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eyle!
3. Allahım! Borçtan, borçlu olarak huzuruna gelmekten bizleri muhafaza eyle. Tüm borçlarımızı ödeme hususunda bizleri muvaffak eyle. İmkan lutfeyle!
4. Allahım bizleri cömert eyle! Cimrilikten muhafaza eyle! Bizleri alan el değil veren el eyle!
5. Allahım! Bizleri daima koruman ve himayen altında eyle. Bildiğimiz bilemediğimiz tüm düşmanlarımıza karşı bizleri muhafaza eyle!
6. Ey Rabbimiz! Günlerimizin en hayırlısını sana vasıl olduğumuz gün, amellerimizin en hayırlısını da son amellerimiz eyle! en hayırlı zamanımızı da hayatımızın son anları eyle! İman üzere çene kapamayı bizlere lutfeyle!

Dualar Her zaman okuyacağınız dua dualar - 1

1. Allahım! Rahman, Rahim, Kerim, Hamid, Mecid, Melik, Selam, Mümin, Müheymin, Aziz, Cebbar, Mütekebbir, Halık, Evvel, Ahir, Zahir, Batın, Bari, Musavvir, Tevvab, Vehhab, Bais, Varis, Kadim, Mukim, Ferd,  Hay, Kayyum, Samed, Adl, Kuddus, Settar, Celil, Cemil, Latif, Fettah, Alim, Ehad, Samed ve Sultan isimlerini ve Senin zikredilmesinden hoşlandığın tüm isimlerini ve Sevgili Habibin Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemi şefaatçi yaparak Sen’den istiyor ve dileniyorum.
2. Allah’ım! Sevgili Habibin Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve selleme selam ederim. Sen ulaştır Ya Rabbi! Beni, ailemi, evlatlarımı, şu hizmete zerre miktar sahip çıkan herkesi ve bütün Müslümanları O’nun ümmeti olarak yaşat ve öldür ve şefaatine nail eyle Ya Rabbi! 
3. Allahım! Bütün Nebilere, mürseline, mukarreb meleklere, gök ve yer ehlinden salih kullarına salat ve bereket ihsan eyle!

Dua Ve zikirler Okunması Ezberlenmesi Gereken - 4

1. Allahumme innâ nes'elükel cennete ve naiymehâ vema yügarribunâ ileyhâ min kavli ev fı'li ev ameli. (Allahım! Senden Cennetini, nimetlerini istiyor, bizleri onlara ulaştıracak sözler, fiiller ve ameller nasip etmeni diliyoruz.)
2. Allahumme innâ nes'elüke îmanen kamilen veyaqînen sadıkan ve rızgan vâsian ve kalben hâşian ve lisânen zikran ve halâlen tayyiben ve tevbeten kablelmevti ve râhaten ındel mevti ve mağfireten verahmeten ba'del mevti vel afve ındel hısâbi vel fevze bil cenneti vennecâte minennâr. Birahmetike ya azîzu ya gaffâr. (Ey Aziz ve Gaffar olan Rabbimiz! Senden kamil iman, şüpheden uzak bir tasdik, bol rızık, Senden korkan ve huşu dolu bir kalp, Senin zikrinle meşgul bir dil, temiz ve helal kazanç, samimi tövbe, ölüm anında rahatlık ve huzur, ölüm sonu rahmet ve mağfiret,hesap anında af, cennete nailiyet vecehenemden kurtuluş niyaz ediyorum.)

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler - 3


1. Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. ("Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. )

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler - 2

1. Lâ ilahe illa ente vahdeke la şerike leke ahirül kelâmi fiddünya ve evvelül kelâmi fil âhireti ve fil kabri; Eşhedü en lailahe illallah ve eşhedü enne muhammeden resûlullahi sallallahu aleyhi ve sellem. (Senden başka ilah yoktur. Sen birsin. Senin ortağın yoktur. Dünyada son sözümüz, ahirette ve kabirde ilk sözümüz şudur; Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur; yine şehadet ederim ki Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.)
2. Lâ ilahe illâ ente subhaneke. İnni küntü minezzalimin. (Senden başka ilah yoktur. Sen her türlü kusurdan, eksiklikten, eşi ortağı bulunmaktan mutlak münezzehsin. Ben gerçekten(Senin emirlerine itaatsizlik ederek) kendine yazık edenlerden oldum.) 
3. Rabbi innî messenniyeddurru  ve ente erhamurrahimîn. (Ya Rabbi bu dertler (nefsime yenik düşme) bana iyice dokundu. Sen merhametlilerin en merhametlisisin.)
4. Hasbiyallahu lâ ilâhe illa hu. aleyhi tevekkeltü vehüve rabbül arşil azîym. (Bana yardımcı ve destekçi olarak Allah kâfidir. O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na dayandım,O'na güvendim. Ve O (bütün kainatın idari merkezi olan) Büyük Arşın Rabbidir .)
5. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr. (Allahım! Seni kendimeve bütün işlerime vekil tayin ettim ve Sana sığındım. Sen en güzel vekil, yardım edici ve en güzel sahipsin. Günahlarımdan dolayı Senden özür dilerim. Muhakkak ki dönüşümüz Sanadır!)

Okunması Ezberlenmesi Gereken Dua Ve zikirler -1

DUA VE ZİKİRLER - 1
1.Eûzübillahimineşşeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim.
2. Elhamdulillahi Rabbil âlemîn.Vesselatu vesselamu alâ resûlina Muhammedin ve alâ âlihi ve ashabihi ecmain.
3.  Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Resûlallah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ Habiballah. Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke yâ emîyne vahyillah. 
4. Subhaneke lâ ılme lenâ illâ mâ allemtenâ inneke entel aliymül hakîm. (Subhansın ya Rabbi! Senin bize bildirdiğinden başka ne bilebiliriz ki!Her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan ve bizlere öğreten Sensin!)
5. Allahumme salli alâ muhammedin ve alâ âli muhammed. Kemâ salleyte alâ ibrahiyme ve alâ âli ibrahiym. İnneke hamiydun mecîd. (Allahım! Hz. İbrahim ve ehline merhamet ettiğin gibi Efendimiz Muhammed'e ve ehline merhamet et. Şüphesiz ki bütün öngülere layık ve şanı yüce olan sadece Sen'sin!)

Kuran-ı Kerim Tilaveti mouhammaed kastali

Kuran-ı Kerim Tilaveti Mutlaka sonuna kadar dinleyin. Allah Ebeden RAZI OLSUN.

Allahin 99 ismi ve Anlamları

Allah’ın isimleri     Allahin 99 ismi ve Anlamları

Esmâ-ül Hüsna, Allah u teâlânın güzel isimleri demektir. Allah u teâlânın Tirmizi’de bildirilen 99 ismi şunlardır:
1- Allah: Her ismin vasfını ihtiva eden öz adı. Bu ism-i şerif, Cenâb-ı Hakk'ın has ismidir. Bu itibarla diğer isimlerin ifade ettiği bütün güzel vasıfları ve İlâhî sıfatları içine alır. Diğer isimler ise, yalnız kendi manalarına delâlet ederler. Bu bakımdan Allah isminin yerini hiçbir isim tutamaz. Bu isim, Allah'tan başkasına mecazen de verilemez. Diğer isimlerinden bazılarının, Allah'tan başkasına isim olarak verilmesi caizdir.
2- Er-Rahmân: Dünyada bütün mahlûkata merhamet eden, şefkat gösteren, ihsan eden.
3- Er-Rahîm: Ahirette, sadece müminlere acıyan, merhamet eden.
4- El-Melik: Mülkün, kâinatın sahibi, mülk ve saltanatı devamlı olan.
5- El-Kuddûs: Her noksanlıktan uzak ve her türlü takdîse lâyık olan.
6- Es-Selâm: Her türlü tehlikelerden selamete çıkaran. Cennetteki bahtiyar kullarına selâm edendir.
7- El-Mü’min: Güven veren, emin kılan, koruyan, iman nurunu veren.

Amenerrasulü Suresi Arapça Meali ve Amenerasulü Tefsiri

AMENERRESULÜ
   
Amene'rrasülü bimâ ünzile ileyhi min Rabbihi velmüminun. Küllün amene billahi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulihi la nüferriqu beyne ehadin min rusülih ve qalû semi'na ve eta'na ğufraneke Rabbena ve ileykel masir. La yükellifüllahü nefsen illa vüs'a ha leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena la tuahızna innesiyna ev ahda'na. Rabbena vela tahmil aleyn'a isran kema hameltehü alellezine min kablina. Rabbena ve la tuhammilna ma la da katelena bih. Va'fü anna vağfirlena verhamna ente mevlana fensurna alel kavmil kafirin.


MEALİ

Dua Ashab-ı Bedir Duası Ashab-ı Bedir İsimleri

ASHAB-I BEDİR DUASI

   Ey âlemlerin Rabbi Allahım! Sana sonsuz hamd ü sena, Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahü aleyhi vesellem)’e ve âl ü ashabına nihayetsiz salât ve selam ediyor, başta makam-ı ferdiyetin sahibi Ferd-i Ferîd Efendimiz olmak üzere Bedir gazvesine katılan, katılıp ilklerden olma mazhariyetiyle serfiraz bulunan ashabının mübarek isimlerini zikrederek huzurunda Sana yalvarıyorum: 
Evvela Efendimiz ve Efendiler Efendisi, Allah Rasûlü, insanlık ufkunun biricik muhaciri Hazreti Muhammed el-Muhacirî (sallallahu aleyhi ve sellem) 
sonra
Seyyidina Ebû Bekr es-Sıddîk el-Muhacirî (radiyallahü anh),
Seyyidina Ömer ibnü’l-Hattâb el-Muhacirî (radiyallahü anh),
Seyyidina Osman ibn Affân el- Muhacirî (radiyallahü anh),
Seyyidina Alî ibn Ebî Talib el-Muhacirî (radiyallahü anh), 

Muavvizeteyn Nas süresi Anlamı Meali ve Tefsiri Felak Suresi Dinle

NAS SURESİ (Medine)
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
1-De ki: “Nas’ın (İnsanların) Rabbine sığınırım!”
2-İnsanların Meliki’ne (mutlak sahibi ve sultanına)!
3-İnsanların İlahına!
4-“O çok sinsi vesvese verenin şerrinden!”
5-“O ki, insanların sinelerinde vesvese verir!”
6-“Gerek cinlerden, gerekse insanlarda!”