cevşen nedir .? Dualar ve anlamaları

CEVŞEN
Sözlükte “zırh, savaş elbisesi” anlamına gelen Cevşen, Arapça bir kelimedir. “Büyük zırh” manasında olan meşhur Cevşen-i Kebîr duası ise Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) büyük bir münacatıdır. Efendimiz sav’e Uhud harbinden önce Cebrail as. Kanalıyla Allah u Teala tarafından bildirilmiş bir münacattır. Bu münacatla Efendimiz (s.a.v.), Cenâb-ı Hakk’a bin bir ismiyle dua eder ve ateşten O’na sığınır.

Hamd Nedir.? En azından şu konular hakkında Allah’a hamd edilmeli

En azından şu konular hakkında Allah’a hamd edilmeli
Hamd konusunu Hamd ne demektir konusundan okuyabilirsiniz.Ve günlük hayatımızdan En azından şu konular hakkında Allah’a hamd edilmeli;1-Hamd etmeyi öğrettiği için              2-İnsan olarak yarattığı için                                 3-Bizi Kendine muhatap kabul ettiği için4-Kainatı bize hizmetçi kıldı                 5-Bizi akıllı yarattı                                                6-Düşünme kabiliyeti verdi-Kendisini düşündürttü7-Müslüman olma imkanı verdi           8-Nimetlerinin farkında olmamıza müsaade etti               9-Müslüman bir toplum ve ailede yarattı10-İman etme fırsat-bilgi verdi           

Hamd ne demek.? Hamd etmenin Faziletleri nelerdir.?

hamd
HAMD ETMENİN FAZİLETLERİ

   Allah u Teala’ya verdiği nimetlerden dolayı daima hamd etmeliyiz. Çünkü, Allah u teala “Bana şükredin ve nankörlük yapmayın” diye emrediyor. Hiçbir faydası olmasa bile insan bunun için daima hamd etmelidir.

Hamd eden kişi şunları yapmış ve kazanmış olur;
·         Sahip olduğu nimetlerin (mal, kazanç, başarı, ilim, itibar, vs.) Allah’tan geldiğini ilan etmiş olur. Böylece nankör olmadığını Allah’a ispat etmiş olur.
·    
   
Elde ettiği nimetlerden dolayı kibre ve enaniyete girmez. Böylece günahtan kurtulmuş olur.
·         Acizliğini anladığını ilan etmiş olur. Böylece kul, hiçbir şeyi kendinden bilmez ve her şeyi Allaha cc verir. Yaratılış gayesi olan acizliğini anlama ve Hamd etme sırrını tahakkuk ettirmiş olur.
·         Elindeki nimetler ziyadeleşir. Çünkü Allah u Teala; “ Şükrederseniz nimetlerimi artırırım” buyuruyor.

kabe nedir kabe nerede ve Kabenin detaylı anlatımı

      Kabe Allah (cc) 'ün dünya üzerindeki evidir. Kur'an-ı Kerîm'den öğrendiğimize göre, yer yüzünde ilk yapılan mabed Beytullah'tır: "İnsanlar için yeryüzüne ilk konulan ibadet evi Mekke'de olan Kâbe'dir." (Âli İmrân, 3/96). 

          Beytullah'ı Hz. İbrahim (a.s.) ile oğlu İsmail (a.s.) inşa edip, o esnada Allah'a şöyle dua etmişlerdir:  "Ey Rabbimiz, bunu bizden kabul buyur. Şüphesiz ki daima işiten, hakkıyle bilen ancak sensin. Ey Rabbimiz! İkimizi Müslüman olarak sana boyun eğmekte sabit kıl, soyumuzdan da yalnız sana boyun eğen bir ümmet meydana getir. Bize hac ibadetimizi göster, tövbelerimizi de kabul buyur. Şüphesiz ki tövbeyi en çok kabul eden, en çok merhametli olan sensin sen." (Bakara, 2/127-129).  

Allah, Beytullah'ı yüce gayelerin gerçekleştirilmesi için toplantı ve güven yeri kılmıştır:  "Biz Beytullah'ı insanlara toplantı ve güven yeri yaptık." (Bakara, 2/125).

Allah cc hakkında bilinmesi gerekenler (tüyolar)

Allah cc hakkında bilinmesi gerekenler (tüyolar)

·         Allah u Tela bizi seviyor. Sevmese idi bizi yaratmazdı
·         Sevaplarımıza bire on bazen 1000, günahlarımıza bire bir değer vermezdi.
·         Allah u teala bize rahmet edicidir. Bundan dolayı kaldıramayacağımızdan fazla yük yüklememiştir.
·         Allah u teala bizi bizden daha iyi biliyor. Bunun için kalplerimizden ve akıllarımızdan geçenlerden dolayı bizi hesaba çekmiyor. Affediyor.
·         Allah u teala, sadece yaptıklarımızdan ve söylediklerimizden bizi mesul tutuyor. Başkalarının hata ve yapmadıklarından mesul tutmuyor.
·         Allah cc bize değer veriyor vermese idi kainatı bize hizmetçi kılmazdı.
·         Allah bağışlamayı sevendir. Bağışlayıcı olmasa idi her fırsatı bağışlanmamız için önümüze çıkarmazdı.
·         Allah u Teala, dünyaya değer vermiyor, verse idi kafire bir yudum su bile vermezdi

Kainattaki Mucizeler : Atomdaki Elektron Mucizesi

Atomdaki Elektron Mucizesi

         
    Hava, su, dağlar, hayvanlar, bitkiler, vücudunuz, oturduğunuz koltuk, kısacası en ağırından en hafifine kadar gördüğünüz, dokunduğunuz, hissettiğiniz herşey atomlardan meydana gelmiştir. En gelişmiş mikroskopların bile göremeyeceği kadar küçük bir alanda dönüp-duran onlarca elektron, atomun içinde çok karışık bir trafik meydana getirir. Burada dikkat çeken en önemli nokta, çekirdeği elektrik yükünden oluşan bir zırh gibi kuşatan bu elektronların atomun içinde en ufak bir kazaya yol açmamalarıdır. Üstelik atomun içinde yaşanacak en ufak bir kaza felakete sebep olabilir. Ama böyle bir kaza asla gerçekleşmez; tüm işleyiş mükemmel bir düzen ve kusursuz bir sistem içinde devam eder.

                 Elektronlar, taşıdıkları elektrik yükü itibariyle fizik kurallarına uygun hareket ederler. Bu

Mevlid kandili 2014 ve Efendimize Salavat kampanyası

Selamünaleyküm ;
Allah'ın rahmet ve bereketi hepinizin ve hepimizin üzerine olsun. İnşallah kısa zaman sonra Mmevlid kandilini idrak edeceğiz.Efendimiz'in dünya'ya teşriflerinin bir yıl dönümünü daha idrak edeceğiz.
           Bu yazımı yazarken malisef türkiye'de yılbaşı hazırlıkları yapılıyor. Ve insanlar yılbaşı akşamında neler yaparız nereye gideriz bunun derdine düşmüş durumda. Ama bizim kısa zaman sonra ALLAH Resülünün dünya'ya teşrifi var. Biz bunlar ile ilgili hazırlık yapmalıyız ve teşvik etmeliyiz.Eğer geçen zamanı adımıza hayırlı kılmak istiyorsak o zaman en iyi şekilde geçirmenin ve vesile olmanın yolunu aramalıyız.

Salavat nedir.? Salavat'ın anlamı Salavat getirmenin fazileti nelerdir.?

SALÂVAT
salavat nedir.? salavat getirmek ?salavat nasıl getirilir ?
Salavatın meali; (Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed)

     Allahım! Efendimiz, mihmandarımız, rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa sav’e,  ailesi ve ashabına rahmet eyle ve bereketler ihsan eyle.

Bir mümin daima salavat getirmelidir. Çünkü Allah u teala; “Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salavat getirirler. Ey mü'minler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (33. 56.) buyurmaktadır. Bu emri yerine getirmek için devamlı salavat getirilmelidir.

Salavat getiren kişi şunları elde etmiş olur;

ALLAH (cc) isimleri Ve Kısa Anlamları Açıklamaları

ALLAH (cc) isimleri Ve Kısa Anlamları Açıklamaları
                Bir müminin vazifelerinin başında Allah’ı bilmek ve tanımak gelmektedir. Allah kainatı isimlerinin tecellisi olarak yaratmıştır. Bize düşen de; bu isimleri ve tecellilerini öğrenerek Rabbimizi tanıma, O’nu sevmek ve O’na gereği gibi kulluk yapmaktır.
“Kim Allah’ın 99 ismini öğrenir ve bellerse, Allah O’nu cehenneme koymaktan ar eder.”
“En güzel isimler Allah’ındır. Öyleyse Allah’tan bir şey isteyeceğiniz zaman O’nun isimlerini vesile kılarak isteyin.”

ALLAH cc. Halık’tır. Kainatta var olan, bildiğimiz bilemediğimiz her şeyi yaratandır. O’ndan başka yaratma gücüne sahip bir varlık yoktur. Var olan şeylerle bir şeyler icad etmek yaratmak değil meydana getirmektir. Öyleyse “yarattım” deme, “meydana getirdim” de, şirke girme!

Günlük çekilecek Zikirler dualar ve Faziletleri

Rabbim tüm kaza ve belalardan bizleri muhafaza eylesin.

Günlük çekilecek Zikirler ve Faziletleri
Her müminin günlük çektiği zikirleri olmalıdır. Böylece hem iradesi güçlenir, hem günahlara karşı korunun, hem imanı ziyadeleşir ve hem de Allah’ın sevgisini kazanır. Günlük asgari olarak şu zikirler çekilmelidir.
v  Günlük Kur’an-ı kerim okunmalı; “Evinizde Kur’an-ı Kerim’i çok okuyun. İçinde Kur’an okunmayan evin hayır ve bereketi azalır, şerri çoğalır. İçinde bulunanlara ev dar gelmeye başlar.” HŞ “Ümmetimin en faziletli ibadeti Kur’an okumaktır.” HŞ. “Her kim sabah namazını kıldığı vakit, Kur’an-ı açar da 100 ayet okursa, dünya ehlinin yapmış olduğu hayırlı amel kadar güzel ameli, sevabı Allah’a yükselir.

Nasıl dua etmeleyim diyorsanız Örnek Bir Dua

Dua Etmek istiyorsanız Yazdığımız dua gibi dua edebilirsiniz. DUA İLE VESSELAM

Dua
Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
ElhamdulillahiRabbilalemin. Vesselatuvesselamu ala resulina Muahmmedin ve ala alihi ve ashabihi ecmain. Elfüelfinsalatin ve elfuelfinselaminaleyke ya Resulallah. Elfuelfinsalatin ve elfüelfinselaminaleyke ya Habiballah. Elfüelfinsalatin ve elfüelfinselaminaleyke ya Emine vahyillah.
Subhaneke la ilme lena illa maallemtenainneke entel aliymulhakim. Subhaneke la fehmelena illa mafehhemtenainneke entel cevvadül kerim.
Rabbişşrahlisadri ve yessirli emri vahlülugdetenmin lisani yefgahu kavli ve üfevvidü emri illallah innallahebasirun bil ibad.
La ilahe illallahuvahdehu la şerike leh. Lehül mülkü velehülhamduyuhyi ve yümitvehüvehayyun la yemutbiyedikel hayr. Vehüve ala külli şeyin kadir ve ileyhilmasir.
Subhanallahi ve bihamdihisubhanallahil azim.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM DEMENİN FAZİLETLERİ


BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM DEMENİN FAZİLETLERİ
İnsan her işine besmele çekerek başlamalıdır. Çünkü Allah u Teala; “Beni zikredin ki, Ben de sizi zikredeyim” diyor. İnsan ilk önce Allah cc böyle emrettiği için her işine O’nu zikrederek başlamalıdır. Böyle yapmakla şunlara nail olur;
·         Yaptığı her iş ibadet olur(uykusu, yemesi, içmesi, çalışması, araba kullanması vs). Böylece; “Ben insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” emrine uygun yaşamış olur.
·         Yaptığı işle Allah’ın rızasını kazanır.
·         Allah’ın koruması altına girer.
·         İşinde bereket bulur. Allah’ın yardımını alır.
·         İşinde muvaffak olmasa bile ahiret mükafatını kazanır.
·         Daima besmele çeken Allah’ın sevgisini kazanır. Allah’ın sevdiği bir kul olur.

Fatiha suresi Fatiha suresi meali Fatiha suresi Tefsiri

fatiha suresi tefsir meal ve okuma
Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Fatihasüresi nin hatırlattıkları
·         Niçin günde 40 defa bu süreyi okumakla mükellefiz? Çünkü insanın ulaşması gereken zirve ve dikkat etmesi gerekenler bu süre ile öğretilmiştir. İnsan bunu daima tekrar ederek hatırlamalı ve ona göre şekillendirmelidir. Bunu daima hatırlayan ve gereğini yerine getiren insan düzelmiş olur. Böylece “namaz insanı düzeltir” hakikati tecelli eder.
o   Fatiha bizi şu alanlarda eğitir;

ihlas Suresi - ihlas suresi Meali - ihlas suresi Tefsiri



İHLAS SÜRESİ
İhlas Suresi meal tefsir

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
1- De ki; “O Allah, Ehad’dir.(Bir’dir)
2- “Allah, Samed’dir. (her şey her cihetle O’na muhtaç olduğu halde, O hiçbir şeye muhtaç olmayandır.)”
3-“Doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.”
4-“Ve O’na hiçbir şey denk olmamıştır.”

İhlas süresinde zikredilen sıfatlara ihlas ile iman eden kimsenin cehennemden kurtulacağı rivayet edilmiştir. Bu sureye bundan bu isim verilmiştir. 
Hatırlattıkları;

Allah’ın RAHİM isminin tecellisi


Allah’ın rahim isminin tecellisi

ŞU ÂLEMDE GÖZÜKEN MERHAMETİN SAHİBİ KİMDİR?
Rahim: Yarattıklarına merhamet eden, acıyan ve şefkat gösteren manasındadır. Allah Rahim’dir. Rahmetiyle bütün âlemleri kuşatmıştır.
• Merhametiyle şu âlemi yoktan icat etmiş,
• Her bir varlığa kendine mahsus bir elbise giydirmiş,
• Her birini farklı şekillerde terbiye etmiş,
• Vazifelerini öğretmiş,
• Hayatını devam ettirebilmesi için lazım olan cihazlarla teçhiz etmiş,
• Maddi ve manevi bütün ihtiyaçlarını şefkatle karşılamıştır.

En tesirli dualar Dua etmenin fazileti ve Nasıl Dua Etmeli

dua dualar
Dua etmenin fazileti - Nasıl Dau Etmeli - Dua

Yüce Mevlamız Kuran-ı Kerim`de "Duanız olmasaydı,ne ehmmiyetiniz olurdu!","Allah`ın fazlından isteyin","Bana dua ediniz ki kabul edeyim" buyuruyor.
Hadis-i Kutside de:"Bana dua etmeyene gazap ederim","Kulum bana dua edince onunla beraber olurum." buyurmuşlardır.
Yine Rasulü Ekrem efendimiz "Acele etmediğiniz taktirde duanız kabul olunur.Dua ettim fakat kabul edilmedi şeklindeki sözler duanın kabul olmasına manidir." buyuruyor.
Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: "Dua ibadettir. "
"Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir. "Müslim, Zühd 74.
"Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!"Müslim, Salât 215.

Fatiha suresi meali

1 – FÂTİHA SÛRESİ
Mekke’de, risaletin başlangıcında nâzil olmuş olup 7 âyettir. Tam olarak nâzil olan ilk sûredir. Kur’ân-ı Kerîm’in başlangıcı olduğundan “bir yeri veya bir şeyi açan, başlatan” anlamına Fâtiha adı verilmiştir. Ayrıca yirmi kadar güzel vasfını bildiren başka isimleri de vardır. Mesela: Namazda okunması vacip olduğundan Sûretu’s-salât, Allah Teâla’nın arşının altındaki hazineden indirilip ulvî mânaların hazinesi olduğundan Kenz; başlı başına yeterli olduğundan Vâfiye, Kâfiye; bütün sûrelerin aslı, kökü, tohumu durumunda olduğundan Ümm’ul-Kitab, el-Esas onun isimleri arasındadır. Bu kutlu ve özlü sûre gerçekten Kur’ân-ı Kerîm’in feyizli ve bereketli bir hülasası ve İslâm ibadetinin esasıdır. Kur’ân-ı Kerîm’in ana gayeleri şunlardır.
1. Tevhid, yani Allah’ın birliği
2. Nübüvvet
3. Âhiret
4. İbadet ve adaleti de kapsayarak istikamet.

Fatiha Suresi Meal anlamı Tefsir ve Bize Hatırlattıkları

Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
Fatiha süresinin hatırlattıkları
·         Niçin günde 40 defa bu süreyi okumakla mükellefiz? Çünkü insanın ulaşması gereken zirve ve dikkat etmesi gerekenler bu süre ile öğretilmiştir. İnsan bunu daima tekrar ederek hatırlamalı ve ona göre şekillendirmelidir. Bunu daima hatırlayan ve gereğini yerine getiren insan düzelmiş olur. Böylece “namaz insanı düzeltir” hakikati tecelli eder.
     
            Fatiha bizi şu alanlarda eğitir;
        Kul hamd için yaratılmıştır. Namaz baştan sona hamd içeren bir ibadettir. (Fatiha-subhanerabbiyel azim- subhanerabbiyel a’la-semiallahulimen hamideh-Rabbena velekelhamd-Allah u Ekber-Tahiyyat). Fatiha ise nasıl hamd etmemizi ve istekte bulunmamızı öğreten en güzel süredir. Bize nimetleri hatırlatır ve hamd etmeyi öğretir. Hamd etmemiz gereken konularda şuurlandırır ve şuurlu bir müslüman olmamızı sağlar.

Karia suresi meali tefsiri ve bize Hatırlattıkları

KARİA SÜRESİ
Bismillahirrahmanirrahim
Karia Suresi Mekke’de Kureyş Suresinden sonra Kıyame Suresinden önce 30. Sure olarak nazil olmuştur. Nüzul sırası 30 Kuran'daki sıralamada 101. Suredir. 11 ayettir. İsmini ilk ayetten alır. Karia, kıyametin dehşetli gürültüsüdür. İsrafil’in birinci Sur’a üflemesinden sonra kıyametin kopmasını anlatır. İkinci Sur ile yeniden dirilişe kadar geçen dehşetli zamanı konu edinir.
NÜZUL SEBEBİ:
Ahirete inanmayan Mekke müşriklerinin şahsında kıyamete kadar ahirete ve yeniden dirilişe inanmayanlara kıyametin dehşetini, kıyamet koparken insanların ne durumda olacaklarını anlatır. Bu dehşetli durumdan kıyamet sonrası dehşetli azaptan ancak mizanda amelleri ağır gelecek olanların kurtulabileceğini veciz ve mu’ciz bir şekilde anlatır.
SURENİN YÜCE MEÂLİ:

iman nedir. İman etmenin Faziletleri nelerdir.

İMAN
İman etmek; Kişinin yaratıcısı-rızık vericisi-emir vericisi-sahibi olan Allah’ı bilmesi, kabullenmesi, güvenmesi ve emirlerine itaat etmeye karar ve söz vermesidir. İman eden insan şunları elde eder;
v  İman eden insan en büyük saadet ve mutluluk kaynağına ulaşmış olur. Çünkü;
o   Sevgisini karşılığını kat kat verir.
o   Allah insana yanlış yapmaz. Kulunu ortada bırakmaz
o   İhtiyaçlarını giderir.
o   Sırrına ihanet etmez, en güvenilir kapıdır.
o   Az bir ibadetine ebedi mükafatlar verir.
o   Karşılıksız verir
o   En iyi dert ortağıdır.