Mevlid kandili 2014 ve Efendimize Salavat kampanyası

Selamünaleyküm ;
Allah'ın rahmet ve bereketi hepinizin ve hepimizin üzerine olsun. İnşallah kısa zaman sonra Mmevlid kandilini idrak edeceğiz.Efendimiz'in dünya'ya teşriflerinin bir yıl dönümünü daha idrak edeceğiz.
           Bu yazımı yazarken malisef türkiye'de yılbaşı hazırlıkları yapılıyor. Ve insanlar yılbaşı akşamında neler yaparız nereye gideriz bunun derdine düşmüş durumda. Ama bizim kısa zaman sonra ALLAH Resülünün dünya'ya teşrifi var. Biz bunlar ile ilgili hazırlık yapmalıyız ve teşvik etmeliyiz.Eğer geçen zamanı adımıza hayırlı kılmak istiyorsak o zaman en iyi şekilde geçirmenin ve vesile olmanın yolunu aramalıyız.

                Mesela bugünden sonra Efendimize hergün salavat getirmeli o akşama ne kadar hediye salavat ikram ederim telaşına düşmüş olmamız gerekli. Bir ümmet olarak bize düşen vazife budur.Sitemizdeki bir yazıda  Salavat nedir  Salavat'ın anlamı Salavat getirmenin fazileti nelerdir cevap verdik ve güzel bir yazı oldu yazımızı okuyabilirsiniz.

            Bize düşe bugünden sonra kendimize ve çevremize salavat kampanyası yapmak olsun. Efendimiz beni anınki o en zor zamanınızda bende sizi anayım diyor. Adres bırakmalıyız hemen tanınmak için ki hemen fark edilebilelim...


          Mevlit Kandili ya da Veladet Kandili (Arapça: لیلة مواليد, Mevlid (مولد), Mevlid en-Nebi (مولد النبي), İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Klasik dönemde (Asr-ı Saadet ve Dört Halife Dönemi) kandiller yer almadığı için geçmişi pek eskiye dayanmamaktadır.

         Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının 11.sini 12.sine bağlayan geceyi, Şiiler 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Vahdet Haftası ilan etmişlerdir.
Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder