Salavat nedir.? Salavat'ın anlamı Salavat getirmenin fazileti nelerdir.?

SALÂVAT
salavat nedir.? salavat getirmek ?salavat nasıl getirilir ?
Salavatın meali; (Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed)

     Allahım! Efendimiz, mihmandarımız, rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa sav’e,  ailesi ve ashabına rahmet eyle ve bereketler ihsan eyle.

Bir mümin daima salavat getirmelidir. Çünkü Allah u teala; “Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salavat getirirler. Ey mü'minler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (33. 56.) buyurmaktadır. Bu emri yerine getirmek için devamlı salavat getirilmelidir.

Salavat getiren kişi şunları elde etmiş olur;


1.       Efendimiz sav’e yakınlaşmış olur. Efendimiz sav’e yakınlaşanlar O’nun şefaatine nail olurlar. Efendimiz sav buyurdu ki; “Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.”
2.       Allah’ın selamına muhatap olur. Allah’ın selamına muhatap olan O’nun koruması altına girmiş demektir. Efendimiz sav; “Üzerimize salavat getirirseniz Allah da cc sizin üzerinize salavat getirir.” “Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.” Allah u Teala buyurdu ki; “Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz.”
3.       Allah cc ihtiyaçlarını giderir. Efendimiz sav buyurdu ki;“Cuma günü ve geceleri üzerime 100 defa salavat getirenin Allah u Teala otuzu dünyaya, yetmişi Ahirete olmak üzere yüz hacetini kabul eder.”
4.       Duaları kabul olur; “Dua ile sema arasında engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.”
“Üzerime salavat getirilmeden yapılan hiçbir dua kabul olunmaz.”
5.       Arşın gölgesinde gölgelenmeye hak kazanır; “Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardır.”
6.       Sırattan kolayca geçmesine yardım eder. “Dün gece acayip bir rüya gördüm. Adamın biri Sırat üzerinde düşüp kalkıyordu. O anda üzerime getirdiği salavat geldi. Elinden tuttuğu gibi Sırat’tan geçirdi.”
7.       Meclisler bereketlenir, anlatılanlar anlaşılır, büyük sevaplar kazanılır; “Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.” “Kıyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin.”
8.       Günahları affolunur; “Cuma günü üzerime 80 kere salavat getirenin seksen senelik günahı affolur.” “Karşılaşan iki mümin salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır.”
9.       Allah resulünün şefaatine nail olur; “Üzerime 100 defa salavat getirene, Allah cc bin defa rahmet nazarı ile bakar. İştiyakla daha fazla getiren için kıyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim.”
"Üzerime Salâvat getirenlere kıyamet günü şefaatçi olurum. Salâvat getirmeyenden ise uzağım."
“Allah u Teala, Perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-ı şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir.”
10.   Cennete gider; “Üzerime bir günde 1000 defa salavat-ı şerife getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.”
11.   Dünyevi işleri çözülür ve bereket bulur; “İki makbul dua arasında istenilen şeyler geri çevrilmez. En makbul dua Efendimiz sav’e salavat getirmektir. Çünkü salavat kabul olmuş duadır.”

Daha faydalı salavat getirmek için neler yapılmalı;
Peygamber Efendimiz sav’in bize kazandırdığı şeyler hatırlanarak salavat getirilmelidir.
ü  O sav olmasaydı bizler yaratılmayacaktık.O sav olmasaydı, dinimizi nasıl yaşayacağımızı bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, İslam dini ile müşerref olamayacaktık. O sav olmasaydı, Rabbimizi tanıyamayacaktık.
ü  O sav olmasaydı, nasıl mücadele edeceğimizi bilenmeyecektik. O sav olmasaydı, nasıl insanı kamil olacağımızı bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, maddi ve manevi problemlerimizi nasıl çözeceğimizi bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, Kur’an’sız olacaktık.O sav olmasaydı, sahabe gibi örnek bir toplum olmayacaktı.
ü  O sav olmasaydı, aile hayatımızı ve akraba ilişkilerimizi nasıl dizayn edeceğimizi bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, hakiki manada sevmeyi, şefkati ve merhameti bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, insanları doğru yola ulaştırma adına nasıl bir metot kullanmamız gerektiğini, nelere nasıl katlanmamız gerektiğini bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, toplumsal ilişkilerimizi nasıl kurmamız gerektiğini bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, adil bir devlet düzeni nasıl kurulup korunacağını bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, sağlıklı bir şekilde nasıl yaşamamız gerektiğini bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, ahiret hayatına nasıl hazırlanmamız gerektiğini bilemeyecektik.
ü  O sav olmasaydı, nefsimizle nasıl mücadele edeceğimizi bilemeyecektik. O sav olmasaydı, daha ağır ibadetlerle muhatap olacaktık.
ü  O sav olmasaydı, yaptığımız hatalardan ve günahlardan dolayı nasıl af dileneceğimizi bilemezdik.
ü  O sav olmasaydı, eskilerin hurafeleri ile yaşamaya devam edecektik.
ü  O sav olmasaydı, kendi boş kuruntularımız ile yaşamaya devam edecektik.
ü  O sav olmasaydı, dünyamızı nasıl güzelleştireceğimizi bilemeyecektik.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder